To je to što me zanima!

Ilegalni kladioničari namještali utakmice, a umiješani i Hrvati

Privedeno je 11 osoba koje se sumnjiči za stvaranje internetskih platformi za ilegalno klađenje, namijenjen za azijsko tržište, te utjecanje na ishod nogometnih utakmica
Vidi originalni članak

Slovenski Nacionalni istražni ured je, u suradnji s hrvatskom policijom i Europolom, uspio razbiti međunarodno organiziranu zločinačku organizaciju uključenu u korupciju u sportu i ilegalnim kladionicama, javlja slovenska policija. 

Skupina koju su priveli je uspostavila ilegalnu on-line platformu putem koje su omogućavale klađenje prvenstveno na azijskom tržištu koje se kladilo na sportove u Europi.

Sudionici su osumnjičeni za namještanje nogometnih utakmica u Srbiji, Makedoniji i Češkoj, koliko se zna zasad.

Ilegalna internetska platforma omogućavala je svim sudionicima potpunu anonimnost vezanu uz financijske transakcije. Osumnjičeni su dobiveni novac slali "poreznim oazama", odnosno na offshore račune. 

Zbog velikog prihoda, sumnjiče se i da su surađivali s drugim oblicima organiziranog kriminala kao što je krijumčarenje drogom

Istraga je krenula u ožujku ove godine, a tijekom nje su policajci pretražili 11 kuća i 13 vozila u Sloveniji te dvije kuće i dva vozila u Hrvatskoj.

Uhićeno je 11 pripadnika skupine, zaplijenjeno 35 računala i informatičkih uređaja, 32 mobilna telefna, 19.650 eura u gotovini, 38.500 eura na računima te dva vozila.

Svi privedeni su osumnjičeni za organizirani kriminal, korupciju u sportu te ilegalno klađenje. 

- Korupcija u sportu je ozbiljan zločin i globalni fenomen kojeg drže organizirane kriminalne skupine koje uglavnom surađuju preko granica. Internacionalna istraga je pokazala razinu sofisticiranosti koju su skupine dosegle, a koja im donosi veće prihode i investicije od drugih kriminalnih radnji - izjavio je analitičar Europola, Sergio D'Orsi na njihovoj službenoj stranici

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 33beg33 20.12.2017.

    kladionice najviše namjestaju rezultate i zato su sponzori najvećim eu klubovima

  • 20.12.2017.

    Koji Hrvati; .. Franjo,... Ivo, ... Todo...??

  • Wiga 24_500 20.12.2017.

    Znači : gotovo je sa reklamiranjem namještenih utakmica,,Policija budno prati sve objave,,,ajmo autori objava namještaljki ,ne bojite se valjda malo rešta ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare