To je to što me zanima!

'Iluzija izbora': Sve proizvode kontrolira deset korporacija

Korporacije koje sve drže u svojim rukama su: Unilever, Mars, Kraft, Nestle, Coca-Cola, Pepsi-Co, General Mills, Proctor & Gamble, Johnson & Johnson i Kelloggs
Vidi originalni članak

Većinu proizvoda koje kupujemo kontrolira nekoliko najjačih svjetskih kompanija, točnije njih deset.

Na Redditu je objavljena i grafika 'Iluzija izbora' koja detaljno prikazuje koji brend posjeduje koji brend.

Iz grafike je vidljivo da su sve velike korporacije na neki način povezane vlasništvom, partnerstvom ili na neki drugi način. Tako kompanija Unilever proizvodi sve od sapuna Dove do sladoleda Magnum i Knorr juha. Nestle ima veliki udio u L'Orealu, koji ima udjele u velikom broju kozmetičkih kompanija, ali i u Dieselu.

Korporacije koje u svojim rukama drže sve konce su: Unilever, Mars, Kraft, Nestle, Coca-Cola, Pepsi-Co, General Mills, Proctor & Gamble, Johnson & Johnson i Kelloggs.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Velečasni 1 28.04.2012.

    I dobro što sada? Što je pjesnik htio reći? To je odavno poznato.

  • beebee 28.04.2012.

    David Icke nekad zvuči kao paranoik i ima puno teorija koje su mi nevjerojatne, međutim svakim danom izlazi na vidjelo sve više i više stvari koje je on davno tvrdio...

  • huseinn 28.04.2012.

    To vam je tako, svijetom mrdaju korporacije uz pomoć ljudi za koje nikad ne bi rekli da vladaju svijewtom. Oni nisu omiljeni u društvima,nemaju puno prijatelja, nisu komunikativni,već su povučeni,introverti,samotnjaci,žive u svom svijetu,ali su geniji koji će vas zaebati gdje stignu zato ja ne vjerujem šutljivim ljudima,stalno nešto kriju i smišljaju! tu spadaju ona indigo djeca i svi ti ostali frikovi,nusproizvod masonerije..

Komentiraj...
Vidi sve komentare