To je to što me zanima!

Ima 300 kg: Trebala je smanjiti želudac, a sad se bori za život

SRBIJA: Anita (42) ima kroničnu bolest pluća koja se dodatno komplicira zbog njenih kilograma. Dva dana prije nego je trebala otputovati na operaciju u Beograd počela se gušiti...
Vidi originalni članak

U bolnici u srbijanskom gradu Boru liječnici se bore za život Anite Vujić (42). Žena ima 300 kilograma, a pozlilo je prije nekoliko dana, pred zakazanu operaciju smanjivanja želuca. 

- Pacijentica je priključena na aparate za održavanje života. Liječnički tim iz Kliničkog centra Niš bio je u Boru, svi pregledi su obavljeni, ali prijevoz pacijentice u drugu bolnicu bio bi prerizičan, rekao je za tiskano izdanje Blica v.d. direktora Opće bolnice Bor Goran Joksimović.

Dodao je kako bi za transport pacijentice u neku veću bolnicu trebalo posebno vozilo s kranom kakvog u Srbiji nema. 

Anita ima kroničnu bolest pluća koja se dodatno komplicira zbog njenih kilograma. Dva dana prije nego je trebala otputovati na operaciju u Beograd počela se gušiti, a u jednom je trenutku izgubila svijest.

Liječnici iz Bora odmah su stigli, ali bio i je problem iznijeti ženu do vozila. U pomoć su priskočili prijatelji i susjedi. Očevici tvrde da je Anitu nosilo osam muškaraca i pet žena uz pomoć konopaca i deka. 

Anitina kći Katarina kaže da su njenoj majci liječnici prije dvije godine u Novom Sadu jako pomogli i da je za 12 dana s 217 kilograma, koliko je tada imala, došla na 187.

- Prepisana joj je tada dijeta, a savjetovali su joj i operaciju želuca. Međutim, mama je s vremenom odustala od dijete i opet se počela debljati. Slabo se i kretala. Tata je njenu fotografiju poslao liječnicima u Zaječaru, a oni su je proslijedili kolegama u Beograd gdje su joj odmah zakazali operaciju želuca. Nadamo se da će joj biti bolje, priča Katarina i dodaje da do prije desetak godina njena majka nije imala problema s težinom.

Anita, inače, ima troje djece.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Mariana C 22.07.2017.

    To mi nikad neće biti jasno,kako si ljudi to mogu dopustiti,da se baš toliko morbidno udebljaju i dođu do 200-300 kila,užas.

  • kokaza10 21.07.2017.

    Podsvijest lako pronadje put da te ubije, samo nacilja gdje si najslabiji.

  • LilačaLoo 20.07.2017.

    Oduvijek sam bila buca...nisam bila debela ali bila sam bucka.Djetinstvo do 20e sam prozivjela traumaticno jer nisam imala 20kg s krevetom.Bila sam predmet sprdnje,maltretiranja a imala sam i puno imena...npr.pajcek,gromada,slonica...itd.Godine su prolazile a ja sam se skrivala iza ljubavnih romana,filmova,i jela i plakala jer tko ce mene voljeti kad sam tako gadna...nabralo se kg no i dalje nisam bila pretila.Odlucila sam napustiti grad i ljude koji su me maltretirali.Otisla sam van...odjednom oko mene je bilo brdo muskaraca...svi su govorili kako sam lijepa..trgali se da bi bili samnom...nista mi nije bilo jasno...ista sam...tamo sam ruzna ovdje sam Masa prekrasna...Opet je proslo godina..ja se vratila otisla u drugi grad nasla svog covjeka i dobila djecu...Bilo je to prije 24 g. Vratila sam se u svoj grad a svi su se divili kako se nisam promijenila...kako mi je muz zgodan...sinovi lijepo odgojeni i frajeri...a oni koji su me tlacili...iznenadila sam se... Jedan je izgubio kosu i zube...drugi je dobio pivski trbuh...treci je postao ovisnik o kockanju...zene nabrale kg rastale se neke...druge muz maltretira...ostarile i dobile trbuha guze...neofarbane...Poanta...ne sudi drugom jer neznas sto ce te u zivotu snaci.Karma je strasna stvar.Gledaj sebe i pomozi drugom...ako nemozes zaobidi i pomoli se za dobrobit te osobe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare