To je to što me zanima!

Imaju dobar razlog: Oni neće u zgradi ugraditi razdjelnike

Unatoč visokim kaznama od po 10 tisuća kuna složno su protiv sustava. Stanari zgrade odbili ugradnju razdjelnika zbog solidarnosti s onima u rubnim stanovima
Vidi originalni članak

Stanari zgrade u Horvaćanskoj 59 prvi su složno ustali protiv ugradnje razdjelnika topline i to zbog međusobne solidarnosti. Naime, kada je sada već bivši predstavnik bez suglasnosti ostalih potpisao ugovor s tvrtkom koja je počela ugradnju razdjelnika, okupilo se 80-ak sustanara koji su prekinuli ugradnju jer, kažu, ne žele dovesti u problem one u rubnim stanovima, piše Večernji list.

Ne boje se, kažu, ni kazni od po deset tisuća kuna na koje mogu računati s obzirom na to da je rok za ugradnju razdjelnika u zgradama s više od 70 stanova 1. siječnja 2016. godine.

– Umjesto manjih računa i pravednije naplate potrošnje, prema iskustvima onih koji su ih ugradili, za manju potrošnju dobivaju veće račune. Država nas tjera da se ili ne grijemo ni kada je najhladnije ili da stanove prodamo i kupimo one u sredini zgrade gdje je toplije – kazao je Hrvoje Mucavac, jedan od stanara. Kao inženjer građevine dodao je da treba odgoditi rokove ugradnje razdjelnika i energetski obnoviti zgrade.

Više čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare