To je to što me zanima!

Imaju sindrom vukodlaka, ali nadaju se da će se ipak udati

Indija: Sestre Savita (23), Monisha (18) i Savitri (16) Sangli imaju rijedak poremećaj hipertrihozu. Zbog toga im dlake nekontrolirano rastu po licu. Nadaju se operaciji
Vidi originalni članak

Sestre Savita (23), Monisha (18) i  Savitri (16) Sangli iz središnje Indije imaju rijedak poremećaj hipertrihozu koja je u narodu poznata kao 'sindrom vukodlaka'.  Zbog toga im dlake nekontrolirano rastu po licu. 

Svaki dan koriste specijalnu kremu kako bi stanje držale pod kontrolom, no dlake im opet narastu po cijelom licu. 

Djevojke se zato nadaju da će nekako prikupiti novac za lasersku operaciju. Operacija bi svaku djevojku koštala oko 40.500 kuna, a njihova obitelj nema toliko novaca.

Njihova mama Anita Sambhaji Raut (40) tvrdi kako su sindrom vukodlaka naslijedile od svojeg oca.  

- Natjerali su me da se udam kada sam imala samo 12 godina. Svog budućeg supruga nisam vidjela sve do vjenčanja i nisam znala da mu je cijelo tijelo prekriveno dlakama. Prepala sam se kad sam ga prvi put vidjela, no prijetili su mi da će me ubiti ako se ne udam za njega. U braku smo bili do 2007. kada je moj suprug umro - rekla je Anita. 

Ona ima ukupno šest kćeri, a kojih tri imaju rijedak sindrom. 

Anita se nada da će ih ipak udati jer žene u njihovom selu imaju izgleda u životu samo ako se udaju.

- Nadam se da će netko htjeti oženiti moje kćeri, ako ne morat će raditi kako bi preživjele - kaže Anita. Dodaje kako Savita radi, no njezini je poslodavci nakon 10 do 15 dana pošalju kući, odnosno čim joj dlake opet počnu rasti. 

Savita kaže kako su im se kolege u školi rugale zbog izgleda.

- Brak nije opcija za nas, vjerojatno se nikada nećemo udati. Tko bi se htio vjenčati s nama ako nam dlake i dalje budu rasle na licu - pita se Savita, piše Daily Mail.

Sindrom "vukodlaka" genetska je greška  

Sindrom "vukodlaka" genetska je greška i vrlo rijetko stanje u kojem gusta dlaka pokriva lice i gornji dio tijela.  Muškarci s tom bolešću imaju dlake po cijelom licu, uključujući kapke. Kod žena kosa pokriva veći dio lica.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • croat25 09.02.2012.

    bila je neka emisija prije par godina..stvarno žalosno..kakva je to teška sudbina i ne mogu ni zamisliti čemu su bile izložene cijeli život

  • jane82 09.02.2012.

    jadne žene...mislite da je njima lako i da su htjele ili da žele biti ovakve??? uopće nije lijepo rugati se nekome za njegovu sudbinu...

  • user_140683 09.02.2012.

    Jel ta bolest zarazna? Ako je odma idem u Indiju da se zarazim pa da mi naraste nova kosa,

Komentiraj...
Vidi sve komentare