To je to što me zanima!

Imamo dokument: Talijani isti uređaj za zračenje platili čak 7 mil. kn manje od Vilija Beroša!

Talijanska odluka o kupovini je četvrti dokaz o preplaćivanju uređaja koje 24sata objavljuju u seriji istraživačkih tekstova. Uređaj je lani postavljen u Kliniku za tumore zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice
Vidi originalni članak

24sata su u posjedu još jednog dokumenta koji nedvosmisleno potvrđuje debelo preplaćivanje uređaja za intraoperativno zračenje za koje je novac izdvojilo Ministarstvo zdravstva Vilija Beroša. Radi se o odluci s opširnim obrazloženjem iz talijanskoga grada Arzignana u pokrajini Veneto. Njihova zdravstvena ustanova kupila je također uređaj njemačkog proizvođača Zeiss koji se koristi ponajviše u slučajevima raka dojke. S PDV-om su ga platili oko 4,1 milijun kuna. A u Hrvatskoj je lani isti uređaj, s istim jamstvom od dvije godine, plaćen nevjerojatnih 11,2 milijuna kuna s PDV-om!

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • melin51 10.05.2022.

    HZZO je eldorado za kauboja Vilija. Dovoljno je ne raditi abortuse i svi lopovluci su ti oprošteni.

  • Good boy 10.05.2022.

    Ha, Talijani nemaju HDZ i osuđenu stranku za kriminalne radnje i korupciju na vlasti. Drugo Talijani imaju pravosuđe, što je kod nas nepoznat pojam jer kod nas se to ne može tako nazvati. Treće u Italiji padaju ministri i vlada, zbog najmanjih afera, koje nisu niti 0,00001% od onoga šta anemija i kompići rade. Itd da ne nabrajam, a dalo bi se još puno toga napisat.

  • brane456 10.05.2022.

    nisu oni krivi što su nabavili jeftiniji, mi se držimo devize, nemamo para da kupujemo jeftino👍😂😂❌

Komentiraj...
Vidi sve komentare