To je to što me zanima!

Imamo ministra?! Graditeljstvo će preuzeti Ivan Paladina, bio je direktor IGH i savjetnik u HPB

Paladino, doznaje se, nije član HDZ-a, ali je blizak vladajućoj stranci. On je bio tri godine na čelu IGH, a šef mu je bio ruski poduzetnik Sergej Gljadelkin
Vidi originalni članak

Ivan Paladina, bivši predsjednik Uprave Instituta IGH i glavni savjetnik Hrvatske poštanske banke, trebao bi, kako doznajemo, postati novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine nakon uhićenog Darka Horvata. 

POGLEDAJTE VIDEO: Firme kojima se pogodovalo u aferi Horvat

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Paladino, doznaje se, nije član HDZ-a, ali je blizak vladajućoj stranci. On je bio tri godine na čelu IGH, a šef mu je bio ruski poduzetnik  Sergej Gljadelkin, s kojim je od 2015. bio i suvlasnik i direktor nekadašnje tvrtke Avenue ulaganja, kasnije imena Kupari Luxury Hotels. U rujnu 2021. 50 posto tvrtke kupila je singapurska HPL Grupa, 40 posto udjela drži Avenue Investments and Asset Menagement, tvrtka iz Hong Honga u vlasništvu Sergeja Gljadelkina, a 10 posto ima i Paladina. 

IŠAO NA KONCERT Darko Horvat prvi put u javnosti nakon što je izašao iz Remetinca

Od 2006. do 2008. bio je i direktor i prodajni menadžer u tvrtki Adecco Hrvatska, zatim godinu dana savjetnik direktora u tvrtki Razvoj Golf, koja razvija turistički projekt na Srđu, a od 2009. do 2011. projekt menadžer u tvrtki Titan Grupa, u kojoj je suvlasnica bila supruga nekadašnjeg drugog čovjeka Sberbanke Maksima Poletajeva, a direktorica Ukrajinka Oksana Dvinski, koja je bila i zaposlenica Sberbank Rusije i savjetnica Poletajevu, donirala je HDZ, a mediji su tad navodili njenu bliskost s obitelji Karamarko. Titan Grupa otišla je u stečaj 2017, navodi Jutarnji list

U ZEMLJI SINKOPE Milošević, čovjek koji je tiho nestao. Za razliku od Aladrovića

Osnivač je i direktor konzultantske tvrtke Delta savjetovanje, koja je bila ključna da IGH tada preuzme ruski milijunaš, kao i tvrtku Hidroelektru niskogradnju.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • nisambitan 07.03.2022.

    Čim ga proglase ministrom, uručit će mu člansku iskaznicu. Ne može jedno bez drugog.

  • neidemdalje 06.03.2022.

    razumijem plenkija... teško je između lopova odabrati najpoštenijeg ... a i kad ga nađeš opet imaš lopova...

  • 051 06.03.2022.

    Pitanje je samo koliko on namjerava spremiti u svoje džepove?

Komentiraj...
Vidi sve komentare