To je to što me zanima!

Inauguracija će biti 15. veljače: 'Kolinda ima neke svoje želje'

Krenula je i službena diplomatska nota prema svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Hrvatskoj. Do 5. veljače bi mogli znati konačan popis gostiju
Vidi originalni članak

Inauguracija nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bit će 15. veljače, službeno je potvrdila Jadranka Jureško Kero, voditeljica tranzicijskog tima izabrane predsjednice. 

- Građani će biti na vrijeme obaviješteni o protokolu, a danas je krenula i službena diplomatska nota prema svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Hrvatskoj i očekujemo da bi do 5. veljače mogli znati konačan popis svih stranih dužnosnika, državnika predstavnika stranih vlada koji će nazočiti na inauguraciji – objasnila je. Dodala je da za sada imaju nekoliko potvrda dolaska stranih predsjednika, ali "zbog sigurnosnih razloga nije primjereno sada o tome govoriti".

Promjene u protokolu: Duže će trajati, novi nacionalni elementi...

Protokol inauguracije trebao bi se razlikovati od dosadašnjih, javlja Večernji list.

- Mislim da će biti i produžen, da neće biti samo 30 minuta kako je bio dosadašnji protokol. Izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ima svoje želje, pojavit će se novi nacionalni elementi, bit će tu i garda i lenta i neki dijelovi programa koji do sada nisu bili, ali ponavljam, još uvijek sve dogovaramo s Uredom predsjednika, mislim da će biti ugodnih iznenađenja – kaže Jureško Kero. 

Za inauguraciju predviđeno 600.000 kuna

U proračunu Ureda predsjednika sada je, dodaje, predviđeno oko 600 tisuća kuna za trošak inauguracije, a u taj iznos ulazi i trošak smještaja stranih delegacija.

Idi na 24sata

Komentari 507

  • bkladarb 30.01.2015.

    VI ĆETE BITI JA,A JA ĆU BITI VI DRAGI MOJ HRVATSKI NARODE SVAKI DAN ĆU SE ZA VAS BORITI..ajojjjjjjjj,tko je ovoj vjerovao taj ima samo glavu bez; ZNA SE!

  • 29.01.2015.

    Narcis, a nije Mujkić?

  • zodijak111 28.01.2015.

    Jer ona predsjednica RH, jer izabrana da pretstavlja ovaj narod, najmanje mi smeta tih 600 tisuća kuna jer to je kap u moru. neka bude glas naroda i progura nas malo u bijeli svijet ja ču biti zadovoljan. A uvjeren sam da to može jer je diplomacija poštuje za razliku od dosadašnjih fikusa. Lenta, e pa lenta je simbol RH i treba da ju nosi sa ponosom a onima kojima smeta ta lenta neka se pokriju ušima jer im očito nije stalo ni do RH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare