To je to što me zanima!

Incident na Hvaru: 'P. Bebić je uletio na teren spreman za linč'

Dopredsjednik trogirskog kluba Marin Belas ogorčen je na suce i domaćine, osobito na hvarskog gradonačelnika. Bebić pak tvrdi da su Trogirani isprovocirali incident
Vidi originalni članak

Subotnja utakmica u Hvaru između NK Trogir 1912. i NK Hvar okončana je tučnjavom u kojoj su ozlijeđena dva suca i trojica igrača gostujuće momčadi. Dopredsjednik trogirskog kluba Marin Belas ogorčen je na suce i domaćine, osobito na predsjednika NK Hvar i gradonačelnika Pjerina Bebića. 

- Bebićevo ponašanje je za svaku osudu. Uletio je u teren s 30 momaka spremnih za linč, a njegovi igrači su ozljedili naša dva momka - kaže Belas. Od žešćih batina ih je spasila policija, koja ih je otpratila do trajekta u Starigradu. Belas smatra da je sudačka komisija pratila utakmicu kako bi se uvjerila da će sudac pogodovati domaćinima. 

- Postoji snimka utakmice i ona će pokazati tko je započeo sukob i kolike su nam nepravde nanesene - rekao je Belas. On tvrdi da je sve kulminiralo nakon što nije presuđen jedanaesterac za NK Trogir.

Hvarski gradonačelnik opovrgava sve Belasove navode, te uzvraća kako se upravo on neprimjereno ponašao. 

- U teren sam ušao nakon prekida utakmice i to kako bih smirio situaciju i spriječio tučnjavu širih razmjera - kaže Pjerino Bebić. Kao predsjednik kluba pozvao je na utakmicu sudačku komisiju, jer je imao dojavu da će Trogirani isprovocirati incindent. 

- Uskoro ću organizirati gledanje snimke utakmice uz nazočnost novinara. Onda ćemo vidjeti što se uistinu zbivalo na terenu - odrješit je Bebić. Iz županijske lige nisu htjeli komentirati predmet koji je u postupku. Policija incindent vodi kao narušavanje javnog reda i mira, te još ispituje sve okolnosti.

S Bebićem se slaže i i Stjepan Jeličić, predstavnik NK Hvar, koji tvrdi da su Trogirani simulirali prekršaj.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mandzukic100 25.04.2012.

    jednom sam na Hvaru gledao utakmicu i toliko grubosti u zivotu nisam vidio,a bio sam svugdje i na seoskim turnirima i na prvoligaskim utakmicama.

  • eurodiesel 24.04.2012.

    Nogomet(u HRV) je oduvijek za mene bio najseljačkiji sport ...još od djetinjstva se sjećam seoskih tekmi..utakmica na stadionu grbavica(krtičnjak)...netom se sklonile krave sa istog....po travi pite kravske....počinje tekma, zahuktava se a vidiš kako iz šljivika izlaze bajice gledat utakmicu...sa svih strana dolaze..neki seljo.-beljo pokušava naplatit "ulaz"....a ulaz zapravo i nema...jer se tekma gleda iz svojeg kukuruza...i kao šlag na kraju iz šljivika dolazi čiča stipa, sav prašan od mljevenja kukuruza.....i još ni do ograde nije došo..odma sucu..da mu Boga..i sve sve...padaju kletve, boginje, bogovi...utakmica se unatoč tome nastavlja......kraj utakmice...svira...grme svi okolo...vade se nepoznati predmeti..sudac ulijeće u kukuruz....i tako...čobani..reko sam da me samo zanimaju utakmice repke....ovo sve ispod je blamaža, teški čobanluk i primitivizam........povraća mi se kad dođem u blizinu takvih manifestacija kod nas...

  • zaki 24.04.2012.

    kakve lazi u teren je usao bebic sam nakon utakmice a igrac trogira jedan do dva s trenerom nasrnuli na sudca a sudjenje je bilo u korist trogira sramota za klub da trener daje pocicaj za takva divljastva

Komentiraj...
Vidi sve komentare