To je to što me zanima!

Indijci počeli testirati na ljudima moguće cjepivo protiv korone

Zajedno s nekolicinom drugih država Indija ubrzano traga za cjepivom protiv bolesti COVID-19 kako se broj oboljelih i umrlih povećava
Vidi originalni članak

Indijska farmaceutska tvrtka Zydus potvrdila je u srijedu kako su njeni stručnjaci počeli na ljudima klinički testirati moguće cjepivo za COVID-19. 

Prve doze DNA cjepiva na bazi plazme pod nazivom ZyCoV-D primijenjene su u srijedu radi testiranja na ljudima, objavila je tvrtka u priopćenju.

To je cjepivo prouzročilo snažnu imonološku reakciju tijekom testiranja na životinjama poput miševa, štakora, zamoraca i zečeva. Do sada nisu registrirane nuspojave štetne po zdravlje.

SJAJNE VIJESTI Cjepivo protiv korone kod volontera proizvelo antitijela

- Kod zečeva su primijenjene doze tri puta veće od onih namijenjenih ljudima i one su se pokazale kao sigurne i imunogene - objavila je tvrtka.

Tvrtka navodi kako platforma DNA cjepiva koju su razvili može biti upotrijebljena za eventualnu prilagodbu cjepiva, u roku od nekoliko tjedana, u slučaju mutacije koronavirusa s ciljem osiguranja potpune učinkovitosti.

Zajedno s nekolicinom drugih država Indija ubrzano traga za cjepivom protiv bolesti COVID-19 kako se broj oboljelih i umrlih povećava.

ŽELI RAVNOPRAVNOST Gates: 'Cjepivo za COVID-19 treba dijeliti najpotrebitijima, a ne onima koji najviše plate'

Nakon SAD i Brazila Indija je na trećem mjestu među državama najteže pogođenim pandemijom s više od 930 tisuća slučajeva zaraze te sa više od 34 tisuće smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom, podaci su indijskog Ministarstva zdravstva.

U utorak je zabilježeno 30 tisuća novih slučajeva dok su 582 osobe umrle.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • samoproglašena_antifukarica 15.07.2020.

    s obzirom na sve salve uvreda i prijetnji od strane onih što vlastite preporuke drže autoritativnim zakonskim odredbama i od kojih nema bijega, možda bi najprimjerenije bilo kada bi isti ti "preporučitelji" bili testni kunići. vlastitim primjerom nam trebaju pokazat kako se to zdušno bori protiv korone. hajdmo drugovi koji bi tragi(komi)čnim koktelima kojekakvih kvalitetno upitnih supstanci prisilno cijepili cijelo društvo

  • 1ok 15.07.2020.

    indija je bar poštenija od kine

Komentiraj...
Vidi sve komentare