To je to što me zanima!

Inflacija njih nije taknula: Jesti mogu za oko 6 eura, a mjesečno plaće dobiju i do tri tisuće eura

Ručak za zastupnike i novinare stoji 6,10 eura • Cijena se nije mijenjala od kolovoza 2022. • Zastupnici imaju plaću od 2000 do 3000 eura
Vidi originalni članak

Iako je Hrvatska prema stopi inflacije druga najlošija u Europi, iako Vlada enorman porast cijena pokušava ublažiti proširenjem osnovnog potrošačkog paketa zamrznutim cijenama 30 artikala, surova realnost zaobišla je saborski restoran. Cijene ručka posljednji put korigirali su naviše u kolovozu prošle godine. Pri prelasku na euro, kad su se građani žalili na skok cijena jer je bilo zaokruživanja, cijene ručka iz saborske kantine konvertirali su prema fiksnom tečaju točno u cent. U saborskom restoranu svakog dana moguće je birati između dva menija. U ponudi su i juha, salata, desert, a može se uzeti i samo prilog. Zaposlenici Sabora za cijeli meni trebaju platiti 4,24 eura. Oni za glavno jelo moraju dati 2,39 eura, za juhu i desert 0,66 eura, a za salatu moraju izdvojiti 0,53 eura. Za zastupnike i novinare vrijede malo više cijene, pa će juhu, glavno jelo s prilogom, salatu i desert platiti 6,10 eura. Tako glavno jelo s prilogom stoji 3,98 eura, juha i salata su po 0,66 eura, a desert 0,80 eura.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 9

  • kikooooooooo 22.09.2023.

    Nešto mi se stalno brišu komentari na ovakvik temama, pa sve mislim da su zaposlili Njonju da tu uređuje?

  • CallyBerry 21.09.2023.

    fakat mi se svaki dan sve vise i vise gadi sustav ove drzave.

  • ceralaz 21.09.2023.

    Besplatan stan,prevoz , ručak. Da je barem takav radnicima no za 10 sati teškog fizičkog rada radnik bi morao pojesti ovakva 2, a daleko manja plača.

Komentiraj...
Vidi sve komentare