To je to što me zanima!

Inspekcija češlja sva rodilišta: Provjeravaju se navodi rodilja

Provjera navoda rodilja: U zdravstveno-inspekcijskom nadzoru razgovara se s osobljem, gleda dokumentacija, knjiga dojmova... Prvo na redu je rodilište u Splitu
Vidi originalni članak

Zdravstveno-inspekcijski nadzor svih hrvatskih rodilišta počeo je u ponedjeljak i prvo je na redu splitsko rodilište, rekao  je Večernjem listu dr. Dragan Korolija Marinić, pomoćnik ministra zdravlja.  Rekao je da će se u nadzoru razgovarati s osobljem, pregledati dokumentacija, knjige dojmova, sve kako bi se provjerili navodi rodilja.

Podsjetimo, nadzor je pokrenut temeljem akcije udruge Roda “Prekinimo šutnju”, u kojoj je pedesetak žena potresnim svjedočanstvima progovorilo o neugodnim i nehumanim iskustvima pri porođajima u hrvatskim rodilištima uz tvrdnje da su im u tim prilikama prekršena ljudska prava.

Inače, obrazac za prijavu kršenja prava u rodilištima nalazi se i na Rodinim internetskim stranicama.

– Na kraju ćemo utvrditi mjere za poboljšanje uvjeta u rodilištima. Ideja je da, osim “Rodilišta – prijatelja djece” utvrdimo i pojam “Rodilišta – prijatelji majki” – rekao je Korolija Večernjem listu.

Zdravstveno-inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja potrajat će do ožujka, a splitska je bolnica bez posebnog razloga prva, kažu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • HellaL 14.01.2015.

    današnje trudnice glume teške bolesnike i misle kak im je ušlo da im bude i izašlo.. bolnice su loše, ali kakve sam gluposti pročitala od tih trudnica što su se žalile je presmješno da uopće itko reagira na to.. i one rode kao protive se onom kak se već zove da se očistiš, njima je normalnije da se posereš na svoje dijete ćim ga rodiš.. i to su majke.. ma..

  • 14.01.2015.

    Ja sam sama prijavila svoja dva "slučaja" i to Hrvatskoj komori primalja, zato jer nisam imala problema s doktorima, reagirali su, pa se na kraju ispostavilo da na cijelom odjelu rodilišta radi svega jedna primalja, ostale su medicinske sestre. Žalosno, ali istinito!

  • svijet 14.01.2015.

    naravno da treba uvoditi inspekcije u sva rodilišta,ali i na ostale odjele,jer zbilja ima svakakvog osoblja. ali isto ima i svakakvih pacijenata i rodilja,ja sam rodila troje djece,nemam niti jednu primjedbu na osoblje u rađaoni, kraj mene se porađala jedna gospođa,koja nije slušala babicu,svi su joj pokušavali pomoći ali ona je bez veze urlikala i vrijeđala osoblje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare