To je to što me zanima!

Inspekcija u BiH zbog trovanja pićem u Hrvatskoj: Istražujemo

Još uvijek čekamo povratne informacije nadležnih organa iz Hrvatske. Pozitivne vijesti su da nema slučajeva hospitalizacije u BiH, rekao je direktor Agencije za sigurnost hrane BiH Džemil Hajrić
Vidi originalni članak

Iz Agencije za sigurnost hrane BiH potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba da za sada ne postoje nikakve službene informacije o eventualnim trovanjima ljudi, konkretno mineralnom vodom ili sokom u Bosni i Hercegovini.

FOTO: NAKON ODLUKE O POVLAČENJU Prazne police u trgovinama, neki stavili i popust na gazirana pića: 'Jel' to samo za kafiće?'

- Zbog mjera predostrožnosti Agencija je naložila inspekcijski nadzor u zemlji u vezi s ovim slučajem - rekao je direktor Agencije za sigurnost hrane BiH Džemil Hajrić za Radiosarajevo.ba. 

Dodao je da je Agencija odmah jučer reagirala iako nisu imali službenih informacija, osim medijskih navoda.

- Preporučili smo inspekcijskim tijelima da izvrše uvid u to da li se na tržištu Bosne i Hercegovine nalazi sporni prozvod s obzirom da se radi o svjetskom brendu. Još uvijek čekamo povratne informacije nadležnih organa iz Hrvatske. Pozitivne vijesti su da nema slučajeva hospitalizacije u BiH - rekao je Hajrić.

IZAZVALI KOMENTARE Dućan iz Zagreba javio da kod njih nema straha od trovanja. Građani: 'Sram vas može biti'

Istaknuo je da je Agencija kontaktirala i Coca-Colu u Bosni i Hercegovini, te da je utvrđeno da piće Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml s bar kodom 385 nije na tržištu BiH.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Aurora2 08.11.2023.

    Sada će trovanje i u BiH ,bili su u HR. na moru prije nekoliko mjeseci 

  • kormilar 08.11.2023.

    E moj Plenkoviću!

Komentiraj...
Vidi sve komentare