To je to što me zanima!

Inspektori EK-a pretraživali su urede Glova i Delivery Heroa

Njemačka digitalna kompanija za dostavu hrane i njezina španjolska podružnica Glovo izvijestile su da su inspektori EK-a pretražili njihove urede zbog sumnje u kršenje propisa o tržišnom natjecanju
Vidi originalni članak

Europska komisija prethodno je objavila tek da je pretražila urede digitalnih tvrtki za dostavu hrane i namirnica u dvije zemlje EU-a zbog sumnje da su se udružile u kartel, ne navodeći njihova imena.

„Predmet je istrage navodni dogovor ili usklađena praksa dijeljenja tržišta internetskog naručivanja i dostave hrane, namirnica i druge robe široke potrošnje u zemljama EU-a”, objavila je Komisija.

Delivery Hero naglasio je u srijedu da pretraga ne znači automatski da je Komisija zaključila da su propisi o tržišnom natjecanju zaista i prekršeni.

VELIKA AKVIZICIJA Delivery Hero obavio sve radnje oko preuzimanja Glova, koji na tržištu ostaje s istim imenom

Kompanija je izvijestila da je pretražen njezin ured u Berlinu i dodala da u potpunosti surađuje s Komisijom.

Španjolska aplikacija za dostavu hrane Glovo, u kojoj je Delivery Hero nedavno kupio 94 posto udjela, potvrdila je da je njezin ured pretražen i također istaknula da surađuje s europskim regulatorom.

Uredi Just Eat Takeawaya, najveće digitalne grupe za dostavu hrane u EU, Ubera, vlasnika Uber Eatsa, Deliverooa, Bolta i kompanija za dostavu namirnica Gorillas i Flink nisu pretraženi, rekli su njihovi glasnogovornici.

I Wolt je izvijestio da inspektori nisu bili u njegovom uredu.

PROMO Pauza je prestala dostavljati, ali preko Glovo aplikacije korisnici i dalje mogu naručiti hranu

Ako Komisija utvrdi da je kompanija prekršila europske propise o tržišnom natjecanju, može joj izreći novčanu kaznu u visini do 10 posto njezinog globalnog prometa.

Njemački regulator za zaštitu tržišnog natjecanja pomogao je 27. lipnja Europskoj komisiji u analizi digitalnih usluga dostave, objavio je njegov glasnogovornik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare