To je to što me zanima!

Rusija ide u rat protiv ISIL-a: Odobrili su vojnu akciju u Siriji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Putin je ranije rekao da će podržati Asada te da ruske snage neće sudjelovati u borbi na tlu već samo iz zraka te da će Asadovoj vojsci dati napredno oružje
Vidi originalni članak

Ruski parlament Duma u srijedu je jednoglasno odobrio vojnu akciju u Siriji , piše RT .

Putin je taj zahtjev poslao parlamentu te je naveo da se veliki broj susjednih zemalja odlučio pridružiti Rusiji u borbi protiv terorista u Siriji. Putin je upozorio da postoje tisuće terorista koji su prijetnja i Rusiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruske vlasti navode da vojska neće sudjelovati u borbama na zemlji. Cilj im je prije svega opskrbiti vojsku sirijskog predsjednika Bašara al-Asada oružjem i modernom tehnologijom kako bi se što uspješnije borila protiv militanata.

Šef administracije predsjednika Putina, Sergei Ivanov kazao je kako će akcija biti privremena.

- Jasno je da ruske zračne snage ne mogu biti u ovoj akciji zauvijek i ova operacija očito ima određene limite - rekao je Ivanov i dodao kako ne može reći kada će operacija točno početi niti kakvo će se oružje koristiti.

Podsjetimo, početkom tjedna u New Yorku su se sastali ruski predsjednik Vladimir Putin i američki predsjednik Barack Obama . Složili su se da je potrebna koalicija za borbu protiv ISIL-a no razilaze se u mišljenju o Bašaru al-Asadu. Dok Putin u Asadu vidi saveznike i podupire ga, SAD ga želi svrgnuti.

Također, ruski zrakoplovi već su uočeni u bazama u Siriji i navodno su sirijske snage ruskim oružjem već izvele neka napade na uporišta militanata.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • NANI10 03.10.2015.

    svaka čast Putine ,svi puno pričaju ,a nitko neče ništa da poduzme ti si jedini pokazao da imaš velika muda i jedini hrabrosti da se bori protiv terorista , kapa do poda

  • Britvaa 30.09.2015.

    Go Russia,go go!!

  • Galeb i ja 30.09.2015.

    Konacno je krenulo.Bravo Rusi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare