To je to što me zanima!

Linić: Cestogradnja prestaje, ostaje samo održavanje cesta

Ministar tvrdi su investicije i ulaganja jedini način da se poveća gospodarski rast. Ističe kako su prioritet sektor voda, energetike, željeznice i obnovljivi izvori energije
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić je u utorak ispred zgrade Vlade dao izjavu za medije te je istaknuo da su očito agencije pa tako i S&P ocijenili da Vlada može kontrolirati trošenje novca i Zakon o fiskalnoj odgovornosti te da će svojim akcijama podići gospodarski rast. 

Smatra da je i maleni gospodarski rast razlog zašto je ocjena usmjerena prema negativnom smjeru. Linić kaže da Vlada mora pokrenuti investicije i ulaganje što se tiče gospodarskog rasta i da je to jedini način da se poveća rast. Ističe kako su prioritet sektor voda, energetike, željeznice i obnovljivi izvori energije. 

"Nema daljnjih ulaganja u cestogradnju"

Na pitanje o cestogradnji i o gradnji pravca Žuta Lokva - Rijeka Linić kaže da će se završiti pravac do Ploča, ali da neće biti daljnjih ulaganja u cestogradnju, osim održavanja postojećih cesta. Kazao je da će Ministarstvo rada i umirovljenika izraditi dva nova zakona. To su Zakon o reprezentativnosti sindikata i Zakon o kolektivnim pregovaranjima, koji će u travnju ili svibnju ove godine ići na razmatranje u Sabor. 

- Vlada se ozbiljno posvetila reguliranju gospodarstva. Mislim da će rejting agencije i sindikati zakonima biti zadovoljni - rekao je Linić. Spomenuo je i već najavljeno zaoštravanje odgovornosti dužnosnika koji su u nadzornim odborima i upravama tvrtki, kako državnih, tako i privatnih. Linić tvrdi da je nedopustivo neplaćanje obveza državi i drugim vjerovnicima.

- Odgovornost mora biti individualizirana. Takav sustav postoji u bankarstvu i treba ga vratiti u realan sektor. To nije privilegija biti u nadzornom odboru i upravi, nego teret i ozbiljna odgovornost - rekao je Linić. 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • polo60 04.04.2012.

    Mislim da treba i ove minirati jer nečemo imati love za benzin ,znači ne trebaju nam ,pješice možemo .

  • pelinkovac 04.04.2012.

    ma samo obustavi cestogradnju sad kad ste sve izgradili osim slavonije,a nam ni netreba cesta kad se mi vozimo u traktorima pa nam rupe ne smetaju

  • KarolinaPavelko 04.04.2012.

    Joooooj...kad vidim ovog liniča moram SRA*I ,čovjek je tak ljiga* , neškolovan i GLU* ....žali bože!!!Kad progovori nije mi dobro!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare