To je to što me zanima!

Ipak se može: Peruško srezao savjetnicima naknade do 30%

Dosad nije objavljeno točno koliko je kome isplaćeno, ali na osnovi tjedne faktura koje su ispostavljane za Texo i Alteru lani, oni su svaki mjesec od Agrokora uprihodovali između 970 i 980 tisuća kuna...
Vidi originalni članak

Novi izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško ipak je ispregovarao manje savjetničke naknade za 141 savjetnika. Naknade su postale u središtu pozornosti kada je otkriveno da su iz grupe Borg prvo izabrali američke savjetnike Alix partners, a onda je Alix uzeo njih kao podizvođače.

Tako je i bivša tvrtka izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka Texo Managment, ali i njihovi partneri Altera savjetovanje i Intercapital dobili milijunske poslove. Zbog toga je otišao i Ramljak i ministrica Martina Dalić.

MARTINA OTIŠLA, A MILIJUNI IM OSTALI... Otkrivamo: Savjetnicima Borg grupe po 7923 kn - svaki dan!

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, nakon dolaska u Agrokor, Peruško je napravio analizu usluga. Ispregovarao je s Alix partnerima snižavanje naknade od 15 posto za njih direktno. Kako Alix mjesečno dobiva oko 7,5 milijuna kao glavni savjetnik za restrukturiranje, s rezanjem naknade dobit će 1,1 milijun manje. To smanjenje je imalo za posljedicu i smanjenje podizvođačima: Texu, Alteri, čiji ljudi su bili dio grupe Borg. Intercapital više ne radi za Agrokor jer im je posao završio krajem studenom

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, prosječna smanjenja savjetničkih usluga općenito idu do 30 posto.

- Radi se o manjem opsegu posla i novom načinu rada – saznajemo. 

Dosad nije objavljeno točno koliko je kome isplaćeno, ali na osnovi tjedne faktura koje su ispostavljane za Texo i Alteru lani, oni su svaki mjesec od Agrokora uprihodovali između 970 i 980 tisuća kuna. 

SUD IH IMENOVAO Peruško i Weber u Agrokoru: Nagodba je prioritet broj jedan

S ovim smanjenjem, Texo i Altera gube između 290 i 295 tisuća kuna mjesečno, zbog manjeg opsega posla. 
Neslužbeno doznajemo i da je nova uprava zadovoljna radom savjetnika, ali ne smatra dobrom proceduru u kojoj su izabrani. Ipak, svi će ostati raditi do kraja nagodbe. 

Iako je obećana objava svih naknada, u utorak bi se trebale one objaviti u jednom dijelu, a svi iznosi koji su isplaćeni svakom savjetniku posebno, zasad prevladava stav da bi ipak to bolje bilo objaviti nakon završetka nagodbe u srpnju.

IMAT ĆE PLAĆU OD 71.395 KN Peruško ima 4 mjeseca za spas Agrokora: Ničiji, tih, nije bahat

Svi savjetnici uz mjesečna primanja imaju ugovorenu i nagradu za uspjeh nagodbe. S njom bi trebalo na savjetnike na kraju otići oko 500 milijuna kuna, a iako je iznos velik, prijašnja uprava je izračunala da ne odstupa od međunarodnih standarda. Naknade se računaju prema zaduženosti kompanije koja se restrukturira i traži rješenje, a Agrokor je imao 56 milijardi duga. Do kraja ožujka su savjetnici primili 321 milijun kuna. Agrokor je na to platio još 80 milijuna kuna PDV-a državi.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • dahhmal 18.05.2018.

    Meni nije jasno kaj ce mi savjetnici za moj posao zato si i dosel na to mjesto da nekaj napravis pa tak svi mi mozemo sve raditi samo bumo si uzeli savjetnike to je jedino perverzno pranje love a mi smo svi budale kaj to trpimo i sutimo

  • KristijanCro 17.05.2018.

    Kad bi Peruško stvarno radio za opće dobro onda bi mu prezime bilo Štedljivko a ne O(peruško)

  • Lun@777 17.05.2018.

    Ostala su još dva mjeseca Agrokoru do sklapanja nagodbe. Zamislite tu licemjernost da nakon godinu dana darivanja po milijun kuna mjesečno raznim tvrtkama i pojedincima, tek sada na kraju se sjetili smanjiti naknadu savjetnicima. Pa zar vi gospodine Plenkoviću zaista smatrate da vam je ova Hrvatska i njen narod dana "prčija", da ste Bogom dani, da su građani maloumni, tulavi, neobrazovani, pa ćemo vas eto još i pohvaliti što ste jako racionalni i "šparavni", te ste eto smanjili naknade savjetnicima koji su se do sada dobrano obogatili na Agrokorovoj muci. Kako to "dragi" Borgovci skupa sa Premijerom i Dalićkom da se niste sjetili to učiniti na samom startu, kako to da niste osjećali stid što pljačkate ionako posrnuli Agrokor godinu dana? Da se ne lažemo Premijeru, smanjili ste naknade samo stoga što znate da je narod zgrožen primanjima savjetnika, što su novinari plasirali u javnost niz malverzacija Borgovca i članova Vlade. Svatko normalan zna razlučiti što je naknada za rad, a što je obično pljačkanje "po zakonu", kojeg ste pisali i izglasali u Saboru upravo stoga da se što više novaca izvuče iz Agrokora, a tko zna gdje su novci sjeli, na čije račune, stranke, pojedinaca. Bojim se kad sve to prođe da će mnogi radnici svejedno ostati bez posla, Agrokor će i dalje biti u agoniji i "govnima", a narod će morati podmiriti dugove kroz razne namete i harače ove Vlade. Premijeru, niti ste atraktivni ni vjerodostojni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare