To je to što me zanima!

Iračke snage sporo napreduju u Faludži, pobjeda je pitanje dana

Iračka vojska uz pomoć zračnih snaga međunarodne koalicije koju vode Sjedinjene Države i paravojnih snaga, povela je 23. svibnja ofenzivu radi oslobađanja Faludže
Vidi originalni članak

Napredovanje iračkih snaga u Faludži usporava velik broj eksplozivnih naprava koje su postavili džihadisti, rekao je u utorak irački vojni zapovjednik, istaknuvši da je oslobađanje grada tek pitanje dana.

Iračka vojska uz pomoć zračnih snaga međunarodne koalicije koju vode Sjedinjene Države i paravojnih snaga, povela je 23. svibnja ofenzivu radi oslobađanja Faludže, 50 km zapadno od Bagdada, koju je skupina Islamska država zauzela u siječnju 2014.

Iračke snage na čelu s elitnom protuterorističkom postrojbom ušle su 30. svibnja u Faludžu, ali sporo napreduju prema središtu grada, gdje je zarobljeno pedesetak tisuća civila koji oskudijevaju u hrani i lijekovima.

"Sigurnosne snage s juga napreduju prema središtu Faludže, ali to čine oprezno kako bi sačuvale živote civila", rekao je za AFP zapovjednik operacije, general Abdelvahab al-Sadi.

"Ovih dana ćemo osloboditi Faludžu" iz ruku džihadista, dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pravi Branitelj Hrvatske 08.06.2016.

    jel to tam di je amerika uvela demokraciju ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare