To je to što me zanima!

Irački militanti kreću u širenje kalifata: Žele osvojiti Hrvatsku

Osim balkanskih država, Austrije, Mađarske i dijela Ukrajine, kalifat bi trebao obuhvaćati i Španjolsku, Bliski istok, sjevernu Afriku i veliko područje Azije
Vidi originalni članak

Islamistička militantna grupa ISIL, koja je proglasila islamsku državu na teritorijima u Iraku i Siriji, objavila je petogodišnji plan za globalnu dominaciju. Na karti koja se pojavila na internetu, a koja navodno predstavlja teritorije koje sunitski militanti i njihov vođa Abu Bakr al-Baghdad planiraju osvojiti, ubrojena je i Hrvatska, javlja Daily Mail.

Osim balkanskih država, Austrije, Mađarske i dijela Ukrajine, kalifat bi trebao obuhvaćati i Španjolsku, Bliski istok, sjevernu Afriku i veliko područje Azije, a u njemu bi trebali vrijediti strogi šerijatski zakoni.

Iračka vojska uz pomoć šijitskih vjerskih milicija uspjela je zaustaviti napredovanje ISIL-a, ali je preslaba da bi vratila kontrolu nad područjima iz kojih je bila protjerana tijekom trotjednih sukoba. Iračka vlada zatražila je međunarodnu pomoć i optužila susjedne sunitske države, prije svih Saudijsku Arabiju, da stoji iza jačanja islamskog militantizma u Siriji i Iraku.


Idi na 24sata

Komentari 438

  • IzboriBlog-rh 03.07.2014.

    Kakav ISIL, to su CIA i društvo koje ih guraju u terorizam na područja na koje su oni bacili oko, treba brzo dovesti NATO da nas brane od njih :-) Uistinu, ovdje je objavljena analiza koja već u naslovu objasnila o čemu se radi (ništa novo, sve je OK što je protiv kršćanske Europe) http://www.globalresearch.ca/saudi-and-cia-terror-army-the-islamic-state-of-iraq-and-al-sham-isis-declares-caliphate-on-ramadan/5389199?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=saudi-and-cia-terror-army-the-islamic-state-of-iraq-and-al-sham-isis-declares-caliphate-on-ramadan

  • mico66 02.07.2014.

    Sami smo si krivi a pogotovo Evropa sto im je dopustila da se tako slobodo Skupljaju i Sire tako nam i treba

  • mindless_automata 02.07.2014.

    Kalifat? Je tamo veliki vezir Ali Ben Podvali, koji zeli postati kalif namjesto kalifa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare