Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
438 komentara

Irački militanti kreću u širenje kalifata: Žele osvojiti Hrvatsku

Osim balkanskih država, Austrije, Mađarske i dijela Ukrajine, kalifat bi trebao obuhvaćati i Španjolsku, Bliski istok, sjevernu Afriku i veliko područje Azije

Twitter
Foto: Twitter
438 komentara

Islamistička militantna grupa ISIL, koja je proglasila islamsku državu na teritorijima u Iraku i Siriji, objavila je petogodišnji plan za globalnu dominaciju. Na karti koja se pojavila na internetu, a koja navodno predstavlja teritorije koje sunitski militanti i njihov vođa Abu Bakr al-Baghdad planiraju osvojiti, ubrojena je i Hrvatska, javlja Daily Mail.

Osim balkanskih država, Austrije, Mađarske i dijela Ukrajine, kalifat bi trebao obuhvaćati i Španjolsku, Bliski istok, sjevernu Afriku i veliko područje Azije, a u njemu bi trebali vrijediti strogi šerijatski zakoni.

Iračka vojska uz pomoć šijitskih vjerskih milicija uspjela je zaustaviti napredovanje ISIL-a, ali je preslaba da bi vratila kontrolu nad područjima iz kojih je bila protjerana tijekom trotjednih sukoba. Iračka vlada zatražila je međunarodnu pomoć i optužila susjedne sunitske države, prije svih Saudijsku Arabiju, da stoji iza jačanja islamskog militantizma u Siriji i Iraku.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message