To je to što me zanima!

Iran počeo testirati ispaljivanje projektila s podmornice

Iranski dužnosnici u prošlosti su prijetili blokadom Hormuškog tjesnaca, važne rute za prijevoz nafte, kao osvetu za svaku neprijateljsku akciju, uključujući pokušaje zaustavljanja iranskog izvoza nafte sankcijama
Vidi originalni članak

Iran je u petak počeo mornaričke vježbe velikog opsega na ulazu u Perzijski zaljev, koje će obilježiti prvo ispaljivanje krstarećih projektila s podmornice, objavili su državni mediji, u razdoblju povećanih napetosti sa SAD-om.

U trodnevnim ratnim igrama sudjeluje više od 100 plovila na širokom prostoru od Hormuškog tjesnaca do Indijskog oceana, objavila je državna novinska agencija IRNA.

"Vježbe će obuhvatiti niz suočavanja s prijetnjama, ispitivanja oružja i procjene spremnosti opreme i osoblja", rekao je mornarički zapovjednik Hosein Kanzadi u izjavi koju je prenijela državna televizija.

"Ispaljivanje krstarećih projektila s podmornice bit će izvedeno ... zajedno s ispaljivanjem s helikoptera i drona s palube razarača Sahand", rekao je Kanzdadi.

Državni mediji su objavili da će Iran testirati podmornice Fateh domaće proizvodnje koje su opremljene krstarećim projektilima.

Iranski dužnosnici u prošlosti su prijetili blokadom Hormuškog tjesnaca, važne rute za prijevoz nafte, kao osvetu za svaku neprijateljsku akciju, uključujući pokušaje zaustavljanja iranskog izvoza nafte sankcijama.

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • hadred18 24.02.2019.

    Ameri nemaju šta tražit od Irana, i točka ! Kako bi se oni osjećali da su im oko države poredani iranski,ruski ili kineski vojnici, i brodovi ? Najveći licemjeri na svijetu.

  • Brucka 22.02.2019.

    Ameri i zapad kad se idu boriti protiv terorizma uvijek nabasaju na naftu!Bush-Bill i obama zajedno su pobili oko 11 miliona ljudi-a nama pričaju o terorizmu-nema dalje!

  • Usora1 22.02.2019.

    evo zgode za izrael da potvrdi "miroljubivu" politiku i u sranje uvede amere, saudijce , ............

Komentiraj...
Vidi sve komentare