To je to što me zanima!

Ukrajinski avion nije oboren: Među poginulima cijele obitelji

Studenti, sveučilišni profesori i obitelji koje su živjele u Kanadi su među 63 kanadske žrtve iz ukrajinskog Boeinga koji je u srijedu pao blizu Teherana kada je poginulo 176 osoba
Vidi originalni članak

Prve procjene zapadnih obavještajnih službi pokazuju da ukrajinski zrakoplov koji se u srijedu srušio u Iranu nije oboren projektilom, rekao je izvor iz kanadskih službi.

Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako agencije vjeruju da je Boeing 737 imao tehničkih problema.

Poginulo 176 ljudi 

Studenti, sveučilišni profesori i obitelji koje su živjele u Kanadi su među 63 kanadske žrtve iz ukrajinskog Boeinga koji je u srijedu pao blizu Teherana kada je poginulo 176 osoba.

Prema kanadskim medijima, tridesetak žrtava je iz područja Edmontona, glavnog grada države Alberte na zapadu Kanade. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Među njima je jedan par sveučilišnih profesora i njihovo dvoje male djece.

- To je strašno, izgubili smo oko jedan posto naše zajednice na tom letu - rekao je Payman Parseyan, član iranske zajednice koja živi u Edmontonu.

Osim Kanađana, na letu 752 Boinga 737 ukrajinske kompanije International Airlines bilo je 82 Iranaca, jedanaestero Ukrajinaca od kojih devetero članova posade, desetero Šveđana, četvero Afganistanaca, troje Nijemaca i troje Britanaca.

NA RUBU RATA Zabrinuo je svijet: Pa Trump uopće ne zna što radi u Iranu?!

Zrakoplov je prošao zadnje redovito tehničko održavanje 6. siječnja 2020., objavio je ukrajinski avioprijevoznik na Facebooku.

Dodao je da su do daljnjeg suspendirani svi letovi do Teherana.

Zrakoplov je poletio iz Teherana u 6,10 sati po mjesnom vremenu prema Kijevu, a nekoliko minuta poslije nestao je s radara, srušivši se nedaleko od grada.

Ukrajinska kompanija je nudila letove po prihvatljivim cijenama između Toronta i Teherana, uz zaustavljanje u Kijevu.

VIDEO: SRUŠIO SE BOEING Terorizam ipak nije isključen?! Iranci: 'Ne damo crne kutije'

Prema popisu iz 2016., u Kanadi živi najbrojnija iranska dijaspora u Sjevernoj Americi s oko 210.000 Kanađana iranskog podrijetla.

Kanada je 2012. prekinula diplomatske odnose s Iranom.  

Plenković izrazio sućut 

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut čelnicima Ukrajine, Irana, Kanade i Švedske u povodu pada ukrajinskog zrakoplova u Iranu kada je poginulo 176 ljudi, objavila je vlada u srijedu.

Plenković "izražava veliko žaljenje te upućuje sućut ukrajinskom, iranskom, kanadskom, švedskom i drugim narodima žrtava ove tragedije, a osobito obiteljima svih stradalih", objavila je vlada na internetskoj stranici.  

IRANCI RAKETIRALI AMERIČKE SNAGE Cavusoglu nakon napada Irana ide u Irak smanjiti napetosti

Plenković je pisma sućuti uputio ukrajinskom premijeru Oleksiyu Honcharuku, iranskom potpredsjedniku Eshaqu Jahangiriju, kanadskom premijeru Justinu Trudeau i švedskom premijeru Stefanu Löfvenu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Miroslav Mičević 10.01.2020.

    Zašto da daju crnu kutiju Amerikancima. Pa da istinu okreću kako njima odgovara. Znaju Iranci i Ukrajinci i sami pregledati kutiju.

  • 09.01.2020.

    Naravno, potpuno vjerujem "zapadnim stručnjacima" koji eto slučajno mrze Trump i plaču nad iranskim generalom.

  • VEGASS 09.01.2020.

    Dakle taj avion bez problema leti bez jednog motora, odnosno sleti sa jednim motorom (s tim da je bio prilicno nov) stoga je jako upitno to sto nisu prijavili kontroli neakav problem., a to znaci da ih je nesto iznenada srusilo hmmmmmmm a to bi mogla biti "raketa", a k tome da ekipa neda crne kutije.......??????.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare