News

Komentari 70

Terorizam ipak nije isključen?! Iranci: 'Ne damo crne kutije'

Terorizam ipak nije isključen?! Iranci: 'Ne damo crne kutije'

Dok su dijelovi ukrajinskog aviona praktički još gorjeli, svjetske agencije prenijele su izjave ukrajinske ambasade u Iranu da je terorizam isključen i da je uzrok pada kvar. Sad su to korigirali te izjave

Iranska državna televizija javila je da se Boeing 737 Ukraine International Airlinesa srušio zbog tehničkog kvara te da pilot nije objavio nikakvu uzbunu.

Slično su rekli iz ukrajinske ambasade u Iranu isključivši mogućnost terorističkog napada ili nekakvog drugog uzroka pada. Te su izjave ukrajinske ambasade o kvaru motora prenijele gotovo sve svjetske agencije.

POGLEDAJTE VIDEO

No ono što je čudno u svemu tome je da su izjave o kvaru na motoru stigle dok su dijelovi aviona praktički još gorjeli. Nikome nije jasno kako su mogli imati takve informacije bez nekakve osnovne istrage. Pod velikim pritiskom javnosti ukrajinska ambasada rekla je kako su te prve izjave bile neslužbene.

- Uzroci pada još se razjašnjavaju. Prethodne izjave nisu bile službene - objavili su iz ukrajinske ambasade.

Negdje u slično vrijeme objavljeno je i da su na mjestu pada pronašli dvije crne kutije iz olupina aviona.  Ali Abedzadeh, prvi čovjek iranske organizacije civilnog zrakoplovstva, rekao je kako crne kutije neće predati proizvođaču aviona Boeingu. 

Podsjećamo, putnički avion Boeing 737 srušio se nedugo nakon polijetanja iz Teherana. Avion star tri godine letio je za Ukrajinu, a poginulo je svih 176 putnika i članova posade. Iz ukrajinske kompanije izvijestili su da je među poginulima 82 Iranca, 63 državljana Kanade, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četiri Afganistanca, tri Nijemca i tri Britanca. Avion je prije dva dana prošao sigurnosnu provjeru.

Pojavila se i snimka pada aviona. Na nebu kod Teherana vidi se vatrena kugla koja pada i potom obasjava predgrađe glavnog iranskog grada.

Emergency workers work near the wreckage of Ukraine International Airlines flight PS752, a Boeing 737-800 plane that crashed after taking off from Tehran One of the engines of Ukraine International Airlines flight PS752, a Boeing 737-800 plane that crashed after taking off from Tehran Rescue team members with people check the debris from a plane crash belonging to Ukraine International Airlines after take-off from Iran Part of the wreckage from Ukraine International Airlines flight PS752, a Boeing 737-800 plane that crashed after taking off from Tehran

Najčitaniji članci