To je to što me zanima!

Iranski vrhovni vođa: Izrael u Gazi mora odmah zaustaviti 'genocid' nad Palestincima

Izraelske vlasti nametnule su potpunu blokadu enklave, blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano nestaje
Vidi originalni članak

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao je da "genocid" nad Palestincima u Pojasu Gaze mora "odmah" prestati, objavila je državna televizija u utorak, dan prije nego što američki predsjednik Joe Biden treba posjetiti Izrael.

Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas koji uživa potporu Teherana i koji vlada Gazom nakon što su pripadnici Hamasa upali u Izrael 7. listopada, ubivši 1300 ljudi, uglavnom civila, u najsmrtonosnijem danu u 75-godišnjoj povijesti zemlje.

- Nitko se ne može suprotstaviti muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave... bombardiranje Gaze mora odmah prestati - rekao je Hamenei skupini studenata u Teheranu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svijet svjedoči genocidu cionističkog režima nad Palestincima u Gazi -rekao je uz povike "Smrt Izraelu".

- Moramo odgovoriti, moramo reagirati na ono što se događa u Gazi - rekao je Hamenei, dodajući da bi izraelskim dužnosnicima trebalo suditi za njihove "zločine protiv Palestinaca u Gazi".

Izrael je bombardirao Pojas Gaze u zračnim napadima u kojima je ubijeno više od 2800 Palestinaca, od kojih su četvrtina djeca, a oko polovica od 2,3 milijuna stanovnika Gaze morala je napustiti svoje domove.

'ŽIVA JE, ALI RANJENA' VIDEO Očajna majka zarobljene djevojke: Preklinjem cijeli svijet da mi vrate moju curicu doma...

Izraelske vlasti nametnule su potpunu blokadu enklave, blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano nestaje.

Izrael će se suočiti s još jednim udarnim valom otpora ako njegova "zvjerstva" ne prestanu u Gazi, citirali su u utorak zamjenika zapovjednika iranske Revolucionarne garde iranski državni mediji.

DOSTAVA POMOĆI I LIJEKOVA WHO zatražio hitno otvaranje humanitarnog koridora za Gazu

- Udari fronte otpora protiv cionističkog režima (Izraela) nastavit će se sve dok se ovaj 'kancerogeni tumor' ne iskorijeni s karte svijeta - rekao je Ali Fadavi.

- Još jedan udarni val je na putu ako Izrael ne okonča zločine u Gazi - upozorio je.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PeroZagreb2023 17.10.2023.

    Smiješno je da ovaj bradati vođa iranskih terorista brani isilove teroriste u Gazi, a njih je više desetaka tisuća, a mete su im Izrael i Europa!

  • IstraNo1 17.10.2023.

    Na bliskom istoku sunce sija, cvatu ruže, svaki islam ratnik je bogom odabran, ima najmanje 50 djevica koje ga čekaju u raju..Šta češ bolje..😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare