To je to što me zanima!

Irci na referendumu protiv Sporazuma iz Lisabona

Irski glasači su odbacili Lisabonski sporazum Europske unije, pokazuju prvi neslužbeni rezultati referenduma provedenog u petak u Irskoj
Vidi originalni članak

Irski glasači su odbacili Lisabonski sporazum Europske unije, pokazuju prvi neslužbeni rezultati referenduma provedenog u petak u Irskoj. Promatrači koji prate prebrojavanje rekli su da je u prednosti strana koja zagovara odbijanje sporazuma, što bi moglo ugroziti cijeli projekt reforme EU. Europske vlade kažu kako ne postoji plan B. - Ako irski narod odluči odbaciti Lisabonski sporazum, prirodno, neće biti Lisabonskog sporazuma - rekao je francuski premijer Francois Fillon. Taj sporazum je trebao okončati dugogodišnju institucionalnu krizu EU.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • udrugabu 13.06.2008.

    ...bravo Irci...bilo bi dobro kad bi naši mediji kazali razloge zbog kojih su ovako odlučili, a koji su i za nas itekako bitni...zanima me šta će sad guzonje smislit da bi zaobišli volju naroda-kad im je propao Ustav na referendumu u Francuskoj i Nizozemskoj, onda su istu stvar htjeli progurati kroz \"Lisabonski ugovor\" koji se trebao ratificirati u parlamentima gdje odlučuju\"demokratski izabrane guzonje\" , ali na sreću u Irskoj Ustav kaže da referenduma mora biti i tako su opet na početku...ukucajte u google \"Lisabonski ugovor\" i proučite malo...ja sam se šokirao kad sam vidio šta to jeste..

Komentiraj...
Vidi sve komentare