To je to što me zanima!

Irci pozdravili dogovor: 'Ovo je dobro za Irsku i Sjevernu Irsku'

Imamo jedinstveno rješenje za Sjevernu Irsku koje poštuje njezinu jedinstvenu povijest i geografiju, napisao je irski premijer Leo Varadkar nakon što je objavljeno da je postignut sporazum o Brexitu
Vidi originalni članak

Irski premijer Leo Varadkar u četvrtak je kazao kako je sporazum o Brexitu koji su postigli Europska unija i britanski premijer Boris Johnson dobar i za Republiku Irsku i Sjevernu Irsku, prenosi dpa. 

- Imamo sporazum o Brexitu koji omogućava Ujedinjenom Kraljevstvu da napusti Europsku uniju na uredan način - napisao je irski premijer na svom Twitter profilu. 

- To je dobro i za Irsku i za Sjevernu Irsku - zaključio je, kao razloge navevši izbjegavanje povratka tvrde granice i zaštitu irskog položaja na jedinstvenom tržištu.

JUNCKER OBJAVIO Postigli dogovor oko Brexita: 'Gdje ima volje, ima i dogovora'

Postizanje sporazuma pohvalio je i irski ministar vanjskih poslova Simon Coveney koji je rekao da je to dogovor koji „prepoznaje sve probleme o kojima smo govorili posljednje tri godine”. 

Dodao je kako je to sporazum koji će zaštititi „ljude, mir i trgovinu” na irskom otoku, piše Reuters. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MarijanGrdašić 18.10.2019.

    Neće to proći u GB parlamentu. Cirkus se nastavlja najvjerojatniji Brexit bez dogovora i još malo teškoća za GB.

  • Vlad 17.10.2019.

    Koliko sam shvatio, između Republike i Sjeverne Irske "meka" granica a prema V Britaniji otvoreno. Po tome Britanija neslužbeno ostaje EU a ne mora slušati direktive i plaćati članarinu Bruxselesu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare