To je to što me zanima!

Išarali su grob Ante Pavelića u Madridu: Nacrtali su srp i čekić

Na nekoliko mjesta na ćirilici je ispisana i skraćenice SKOJ. Križ iznad dvaju grobnih mjesta je prekrižen crvenom bojom, a ispod njega je nacrtana zvijezda petokraka, srp i čekić
Vidi originalni članak

Grobnica u kojoj su u Madridu pokopani ustaški poglavnik Ante Pavelić, njegova supruga Mara, sin Velimir i kćer Višnja, pošarana je grafitima ispisanim na ćirilici te simbolima srpa i čekića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na nekoliko mjesta na ćirilici je ispisana i skraćenice SKOJ. Križ iznad dvaju grobnih mjesta je prekrižen crvenom bojom, a ispod njega je nacrtana zvijezda petokraka, srp i čekić te natpis SKOJ.

Odbor koji brine o ostavštini obitelji Pavelić poslao je portalu Fenix magazin fotografije išaranog groba i kratko priopćenje. Osuđuju vandalski čin uz napomenu da 'svaka mrtva osoba ima pravo na označeno grobno mjesto'.

S obzirom na to da se radi o privatnom madridskom groblju, Odbor navodi kako su uputili prosvjedno pismo vlasnicima groblja te zatražili saniranje oštećenja.

Idi na 24sata

Komentari 166

  • 25.09.2019.

    Koliko umno bolesnih ljudi seta po svijetu. Just unbelivable .

  • Baketin 08.03.2019.

    Na kako su mogli Paveliću šarati srp i čekić po grobu a crvenu zvjezdu petokraku zaboraviti. To znači da moram na put za Madrid, druge nema.

  • 06.03.2019.

    Koliko znam 2 Svjetski rat su zapoćeli Niemci na čelu sa Hitlerom, a u svakoj zemlji je bilo onih koji su taj režim nacistički podržavali, nažalost u Hrvatskoj je bio ustaški pokret i zloglasni logor u Jasenovcu, ali niko ne spominje pogibiju djece u Kragujevcu, na Banjici u Beogradu, U Dachau, Mathausenu, AUSCHWITZU . . Zločin je žločin i treba ga osuditi gdje god bio, ali neki samo gledaju jednu stranu i nasjedaju propagandi " podjeli pa vladaj" zašto ne koristite poruke iz Evanđelj, kršćanske poruke, umjesto mržnje ljudske porukeprijateljstva..

Komentiraj...
Vidi sve komentare