To je to što me zanima!

Iscurili mailovi kojima je Čačić gurao nekvalificiranog čovjeka

Mailovi su razmjenjivani između Josipa Jambrača i službenice Ministarstva gospodarstva. Jambrač je htio bio direktor Fonda, ali nije bio za to kvalificiran
Vidi originalni članak

U javnost su procurili e-mailovi iz kojih je vidljivo da je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić gurao nekvalificiranog HNS-ovca na mjesto direktora Fonda za okoliš. Također, tu su i prijedlozi Vladinih odluka pisanih "po naputku prvog potpredsjednika Vlade" za preuzimanje resora te popis želja za drugim pozicijama u državnoj službi. 

Tjednik Forum došao je u posjed e-mailove koji su razmjenjivani između nesuđena zamjenika direktora Fonda, Josipa Jambrača i službenice Čačićeva Ministarstva gospodarstva. Jambrač, koji je inače šef HNS-a Zagrebačke županije, se poziva na prethodni dogovor s Čačićem te iznosi svoje želje za angažman u javnom sektoru. 

Budući da nije kvalificiran za radno mjesto, predložio je da ga prvo imenuju na poziciju v.d. pomoćnika direktora Fonda na godinu dana, za što je imao kvalifikacije. Onda je trebao biti promijenjen Statut Fonda, da bi na kraju po novim uvjetima, koje on zadovoljava, bio raspisan novi natječaj. No, predsjednik Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Davor Škrlec nije htio promijeniti Status, te je na kraju dao i ostavku. 

- Tražio je da izmjenim Statut Fonda na način da se prilagode kriteriji kako bi se mogao zaposliti jedan istaknuti član HNS-a. Njegovi pritisci prvo su išli preko njegovih suradnika, a kada sam njima dao do znanja da tako nešto neću napraviti, tada me kontaktirao i gospodin Čačić osobno - ispričao je Škrlec za tjednik Globus.

Radimir Čačić se, piše Večernji list, u četvrtak na pitanje o prozivkama Davora Škrleca prvo pravio da ne zna tko je on, a onda poručio da Škrlec laže. Što se tiče kadroviranja rekao je da naravno da stavlja svoje ljude jer da u bitnim institucijama u javnim tvrtkama želi svoje ljude koji neće podmetati nogu.

>>> Sadržaj e-mailova možete pročitati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 175

  • templar73 07.07.2012.

    U SVIM DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA su HDZ članovi, pa to svi znaju, pa nisi mogao doći tamo ni da si magistar. Normalno da će te oni kočiti jer će slušati Karamarka a ne premijera!!!!!!!!

  • bolete 07.07.2012.

    općepoznata stvar tko je radimir i slični njemu

  • ivič 07.07.2012.

    taj čovjek nema obraza jer je u vladi isključivo zbog pobjede Sdp a ne svoje stranke!Milanovič se mora zabrinuti zašto njemu dopušta takav bezobrazluk jer je on pobjedio a ne Čačić!

Komentiraj...
Vidi sve komentare