To je to što me zanima!

ISIL je gotovo razorio Palmiru: Evo kako sada izgleda iz zraka

Snimke iz drona pokazuju kako su mnogi hramovi grobnice unutar drevnog grada dignuti u zrak, no ostao je dio kolonade, kao i neke građevine
Vidi originalni članak

Sirijska vojska uz potporu ruskog saveznika preuzela je u nedjelju potpunu kontrolu nad antičkim gradom Palmirom, nakon što je protjerala džihadiste tzv. Islamske države (ISIL).

Assadova vojska je uz potporu ruskog zrakoplovstva i specijalnih snaga, kao i libanonskog Hezbolaha, pokrenula 7. ožujka ofenzivu za preuzimanje Palmire, koju je u svibnju prošle godine zauzeo ISIL. Sada su je uspjeli 'vratiti'. Riječ je o najvažnijoj pobjedi režima nad ISIL-om praktički još od početka ruske intervencije u Siriji krajem rujna prošle godine. 

 

Inače, Palmira je poznata po antičkim ruševinama svrstanih u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a.

Pogledajte prizore Palmire snimljene dronom koje pokazuju kako su mnogi hramovi grobnice unutar drevnog grada dignuti u zrak, no ostao je dio kolonade, kao i neke građevine.

S druge strane, rezidencijalni dio Palmire, gotovo je sravnjen sa zemljom.

Idi na 24sata

Komentari 325

  • sve_znam 28.03.2016.

    muslimanima nista nije sveto

  • ZelenaHrvatska 28.03.2016.

    sad im se treba krvi napit,a ne ih puštati u EU,nijednog muslimana jer oni tamo ubijaju kršćane a sad bi kod nas,e nećete a i ove koji su ovdje pod hitno deportirati jer ćemo svaki dan slušati o bombasima samoubojicama!

  • drbuuf 28.03.2016.

    Čitam/slusam komentare već mjesecima "nisu to muslimani već teroristi koji kao nisu muslimani" zanimljivo kada je priča o Srebrenici onda su srbi, ili u Mostaru za stari most su hrvati, za križarske ratove kršćani, u kasmiru hinduisti,... kad će prestati to kolektivno zatvaranje očiju, nije ni Muhamed bio bolji čitaju kuran kada je klao po meki i medini i zvao to svetim ratom, ili kada su turci 500 godina odvodili djecu za janicare? Ovi su samo moderna verzija iste ideologije zvane islam jer to ni vjera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare