To je to što me zanima!

Islamska država preuzela je odgovornost za napad na zatvor u Abuji: Pobjeglo 440 ljudi...

Tajnik ministarstva Shuaib Belgore kazao je da je tijekom napada na zatvor, koji ima 900 zatvorenika, ubijen jedan dužnosnik sigurnosti, a trojica su ranjena...
Vidi originalni članak

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je u srijedu odgovornost za napad na zatvor u glavnom gradu Nigerije Abuji u utorak navečer, nakon kojeg je došlo do masovnog bijega zatvorenika.

Oko 440 zatvorenika i dalje se nalazi u bijegu nakon što su islamistički militanti Boko Harama napali zatvor, objavio je ranije dužnosnik nigerijskog ministarstva unutarnjih poslova.

DVOJE POGINULIH Islamska država preuzela odgovornost za bombaški napad na hram sikha u Kabulu

Tajnik ministarstva Shuaib Belgore kazao je da je tijekom napada na zatvor, koji ima 900 zatvorenika, ubijen jedan dužnosnik sigurnosti, a trojica su ranjena.

Po njegovim riječima napadači iz Boko Harama došli su osloboditi svoje pripadnike koji su bili u zatvoru.

POČELI SU SE NAGURAVATI Nigerija: U stampedu na podjeli besplatnih namirnica 31 smrtno stradali, sedam ozlijeđenih

Od ukupno 879 odbjeglih zatvorenika, njih 440 još uvijek je u bijegu, navodi se u zatvorskom priopćenju, koje dodaje da su četvorica zatvorenika poginula, a 16 ih je ranjeno. Neki zatvorenici sami su se prijavili policiji, a neke su policajci uspjeli uhititi u pokušaju bijega. Nigerijske snage sigurnosti bore se protiv džihadista Boko Harama i skupine Islamska država u zapadnoj Africi (Iswap) na sjeveroistoku zemlje, gdje je 13-godišnji sukob odnio 40.000 života, a 2,2 milijuna ljudi je raseljeno.

ČAK 60% ČINE DJEVOJČICE UNICEF: U Nigeriji oko 18,5 milijuna djece ne pohađa školu

Vojska je također raspoređena u borbi protiv teško naoružanih kriminalnih skupina, koje teroriziraju sjeverozapad i središte, napadajući sela i vršeći masovne otmice...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare