To je to što me zanima!

Ispitali su i odmah pustili muža najmlađe mame (13)

Ako je tata Damir bio mlađi od 16 god. u vrijeme dok je počinio to kazneno djelo, ne mogu ga poslati u zatvor, nego će dobiti tek odgojnu mjeru
Vidi originalni članak

Damira H. (16), supruga R. A. (13) koja je u nedjelju rodila blizance, istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu srijedu je nakon ispitivanja pustio da se brani sa slobode. Sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom. Kako su nam objasnili na sudu, maloljetnicima se obično ne izriču zatvorske kazne nego odgojne mjere. Odgojne mjere mogu biti od sudskog ukora do pojačanog nadzora obitelji ili upućivanje u popravni dom. Ako je Damir bio mlađi od 16 godina u vrijeme dok je počinio to kazneno djelo, ne mogu ga poslati u maloljetnički zatvor. R. A. (13) u nedjelju je u 11.30 sati u bolnici Merkur u Zagrebu rodila blizance. Time je postala prva 13-godišnjakinja u Hrvatskoj koja je rodila blizance, ali i najmlađa hrvatska mama.
- Presretan sam. Pa to su mi prvi unuci. Jedva čekam da se vrate iz bolnice - rekao je za portal Javno otac 16-godišnjeg Damira. Mladi roditelji upoznali su se prije tri godine. Godinu dana poslije njezina je obitelj blagoslovila vezu. Vjenčali su se u dvorištu mladoženjine obitelji pod velikim šatorom. Mladi roditelji ne idu u školu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • marin.0202 26.03.2009.

    Ma najbolje da im jos Bandic dodjeli nagradu grada Zagreba, stan ,Auto , odgajateljicu , i mi gradani na kraju balada da placamo za njih, i ja bi tako radio djecu.

  • jasnaK 26.03.2009.

    nisu djeca krviva...nego roditelji...stvar odgoja.....

  • saloma 25.03.2009.

    da završim: pravit djecu

Komentiraj...
Vidi sve komentare