To je to što me zanima!

Ispitao ih je Uskok: Šestorica završila u pritvoru zbog mita

Zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te davanja i primanja mita šest je muškaraca u petak prenoćilo kod pritvorskog nadzornika u PU krapinsko-zagorskoj
Vidi originalni članak

Zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te davanja i primanja mita šest je muškaraca (1976., 1965., 1963., 1975., 1964., 1963.) u petak prenoćilo kod pritvorskog nadzornika u PU krapinsko-zagorskoj. Sve njih zagorska je policija uhitila u četvrtak rano ujutro, a tijekom dana pretražili su im i domove i urede.

Uhićeni su M. F. (40) iz Krapine, V. P. (41) iz Zagreba i Z.D. (53), D. P. (51), M. M. (52) i S. P. (53) iz stubičkog kraja.

Uhićeni M.F. i ujedno provookrivljeni je kao porezni službenik Porezne uprave u Krapini, od 18. srpnja do 14. rujna 2016., u Donjoj Stubici i Krapini, na traženje II. i III. okr., stvarnih vlasnika većeg broja automata za zabavne igre i igre na sreću postavljenih u ugostiteljskim objektima na području Krapinsko-zagorske županije, pristao da će im za novčanu nagradu izdavati nadzorne markice iako njihovi automati ne udovoljavaju uvjetima za izdavanje istih te znajući da se na automatima priređuju nedozvoljene igre na sreću, objavio je DORH.

Tako je I. okr. u više navrata, suprotno zakonskim odredbama i Pravilnika o priređivanju zabavnih igara, izdao nadzorne markice i propustio poreznim nadzorom utvrditi priređivanje i promicanje igara na sreću, za što je od II. i III. okr. primio novčanu nagradu i druge poklone. Nadalje, M.M. (52) porezni službenik Ispostave Donja Stubica, zadužen za utvrđivanje, obračun i naplatu poreza na promet nekretninama, je na traženje II. okr. koji mu je, sukladno dogovoru s VI. okr., ponudio novčanu nagradu, 21. rujna 2016. pristao jednoj poreznoj obveznici umanjiti, odnosno neosnovano utvrditi i obračunati iznos poreza za što mu je II. okr. predao dogovorenu novčanu nagradu. M.M. (52) je oštetio proračun za najmanje 3.800 kuna.

Osim navedenog, IV. okr. ovlašteni kontrolor tehničke ispravnosti vozila je 22. srpnja 2016., u Oroslavlju, na traženje II. okr., pristao da, za novčanu nagradu, III. okr. registrira tehnički neispravno vozilo.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv poreznih službenika.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MI-MA 04.11.2016.

    Je li ovo neki vic ili su stvarno hapsili ljude za sitne novce ?????????

  • cupi cupi 04.11.2016.

    Pohvatali njih 6 za sitnu lovu što je sa velkim ribama politićarima što se čeka pretvorba i privatizacija

  • dkmjnn 04.11.2016.

    He, he, porezni inspektor u jednom manjem gradu, inače suprug ugledne gospođe iz tog grada, je godinama reketario vlasnike casina, obrtnike, privatne poduzetnike. To je bila i javna tajna. Dolazile su i kaznene prijave, ali ništa od dorha i uskoka u tom slučaju. Sad je gospodin premješten u metropolu, vjerojatno da ga se skloni na sigurno. E, taj je "ribica" malo više maznula nego ova sića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare