To je to što me zanima!

Ispovijest zaštitara: 'Tukli su me, napadali i lomili mi prste. Sve za crkavicu od 4000 kuna'

Iako je 5 najvećih zaštitarskih tvrtki prošle godine zaradilo rekordnih gotovo 90 milijuna kuna, ulaganje u ljude nije im, čini se, prioritet
Vidi originalni članak

Nekoliko minuta su ga svom snagom mlatili gdje god su stigli, nogama i rukama. Dvojica napadača na zaštitara ispred automat-kluba na zagrebačkoj Savici pretukli su zaštitara Hrvoja Zanatića, a on je od posljedica ozljeda preminuo. Četrdesetogodišnji zaštitar, kojeg su pretukli pijani 'kockari', iza sebe je ostavio obitelj.

TUGUJU ZA USMRĆENIM ZAŠTITAROM 'Vidjela sam ga sinoć kad je išao na posao. Rekla sam mu: Bok, sine. Bilo je to posljednji put...'

I sad se s pravom 16.000 ljudi, čiji je posao da štite casina, banke, pošte, koncerte, utakmice i institucije - pitaju čemu sve to. Stres, potencijalni napadi, pljačke, divljaci - izloženi su tome svaki dan. Rade za minimalnu plaću, a većina ih nema oružje. Status službene osobe nemaju.

POLICIJA TRAŽI NAPADAČE Prijatelji ubijenog zaštitara: Kućni budžet je krpao noćnim smjenama, brinuo se o bratu

- Ja ovaj posao radim znači više od 10 godina, s time da je bilo dosta neugodnih situacija. Udarce sam dobio dosta puta, dosta udaraca u glavu. Bilo je svega, ja sam čak imao i polomljene prste - ispričao je anonimni zaštitar za RTL Direkt.

Radi za crkavicu - plaćaju ga od 17 do 25 kuna po satu. Ispada da s prijevozom i stimulacijom na mjesec tako zaradi do 4500 kuna. 

PRETUKLI GA DO SMRTI Poznanik ubijenog zaštitara: Bio je predobar. Nije bio za taj posao. Mislim da je imao pištolj

- Premalo je ljudi na nekim opasnim objektima. Počevši eto taj automat klub je stvarno svaku noć imate em pijanih em drogiranih i ne znam što sve ne. Čovjek dođe tamo sa 100 kuna i onda razbija aparat i ti mu kaži nešto nešto, a on živčan - dodao je zaštitar.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • DinoAKA ljubiša 06.09.2022.

    Prestat radit za takva rizične lokale, pa će i oni bit primorani zatvorit, bit će u državi manje kockara, svima dobro.

  • gužva1 06.09.2022.

    Država je kriva. Dok se god javno poziva na kockanje/klađenje će bit tako ako ne i gore. Reklame svakih pet minuta za casina/kladionice na tv-u, na radiju, na portalima, zamislite i u tramvajima??? Djeca to gledaju, svi to gledaju! Ta pošast razara brakove, obitelji, umove a vidimo i nedužne živote, al glavno da na kraju reklame kaže; budite odgovorni! Ako se alkohol koji je isto dozvoljen ne reklamira nesmije se reklamirat i ovo zlo. Institucije probudite se dok ovo zvo ne uzme još visše života, brakova, umova…

  • Newberg 06.09.2022.

    A jake zarade 11.945.052,75 eura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare