To je to što me zanima!

Ispovijest žene iz Buče: Prijetili su mi da će me ubiti. Rekla sam im: Pucajte, ako ste za to rođeni

Žena (78) u šoku je nakon što su joj ruski vojnici provalili u kuću nakon napada na grad. Prijetili su joj da će je ubiti
Vidi originalni članak

Natalija (78), Ukrajinka iz Buče, ispričala je kako su joj ruski vojnici provalili u kuću nakon napada grada, prenosi Sky News. Rekla je kako su joj prijetili da će je ubiti. 

- Rekla sam: Dobro, pucaj u mene ako te majka zato rodila - rekla je. 

Na to joj je ruski vojnik rekao da napusti podrum, ali ona to nije htjela. 

MOBILIZACIJA Ukrajina tvrdi: Rusija želi tajno mobilizirati 60.000 pričuvnika

- Rekla sam mu ako me mora upucati, neka me upuca. A onda su počeli trčati naokolo kao žohari - prepričala je. Dodala je kako su joj vojnici uništili i automobil, kao i lokalnu trgovinu i ljekarnu. 

- Mislili su da će naši ljudi biti sretni što ih vide, ali to je više bilo kao da je brat protiv brata - ispričala je. U šoku je. Njezin suprug je Rus, ona je Ukrajinka. Zajedno su čak 34 godine. 

- Možete li zamisliti da se brat bori protiv brata? - upitala je. 

VIDEO: PORUKA GLEDATELJIMA Obraćanje Zelenskog na dodjeli Grammyja: 'Podržite nas na bilo koji način. Ispričajte našu priču'

- Ruski vojnik je rekao da smo mi počeli prvi. Kada? Zašto? Jesam li ti ja razbila prozor majčine kuće? Užasno je čemu smo morali svjedočiti ovdje. U šoku smo - dodala je. 

Ukrajinske vlasti u nedjelju su kazale da istražuju moguće ratne zločine koje je Rusija počinila nakon što su u gradovima oko Kijeva nađene stotine mrtvih tijela.

NAJMANJE 6 NOVINARA POGINULO Papa Franjo odao počast novinarima ubijenima u Ukrajini: 'Molim se za njih...'

Ruske vlasti tvrda da su fotografije i snimke iz Buče "provokacija" napravljena s namjerom da poremeti mirovne pregovore između Moskve i Kijeva. Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su fotografije "još jedna namještaljka kijevskoga režima".

Snimke i fotografije mrtvih civila potaknule su zapadne zemlje da pozovu na kažnjavanje odgovornih za ratne zločine.  

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 38

  • mily 05.04.2022.

    rekao je da će te ubiti, i nije te ubio! A zašto ti, pošto si ostala živa, nisi bacila plahtu barem preko jednog od tih silnih leševa, koji su ,,čekali,, da ih netko vidi?

  • antifavakser 04.04.2022.

    zanimljivo, ruski zlocinci i krvnici baku ubili do te mjere da je ona, poslie no sto su je ubili naravno, otisla do tolerantnih i otvorenoumnih prozapadnih ubojica i objasnila im kako su jo zlocesti rusi prijetili ubojstvom. a lijepo su je mogli samo ubiti kao sto to rade ameri i njima slicni...bez prijetnji naravno ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare