Obavijesti

News

Komentari 261

BBC provjerio optužbe Rusije o 'montiranim snimkama' u Buči

BBC provjerio optužbe Rusije o 'montiranim snimkama' u Buči
24

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je i u 40. dan. 'Posebna vojna akcija', kako ju je Putin nazvao 24. veljače, ipak ne napreduje po ruskom planu. U nekoliko gradova Ukrajinci su ih natjerali na povlačenje...

Najvažniji događaji:

Pogledajte emisiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.59

Kraj praćenja uživo

Zbivanja oko rata u Ukrajini 41. dana invazije možete pratiti u novom članku OVDJE.

23.43

Washington odobrio prodaju osam borbenih zrakoplova F-16 Bugarskoj

Američka vlada je priopćila u ponedjeljak da je odobrila prodaju osam borbenih zrakoplova F-16 Bugarskoj kako bi "ojačala sigurnost" te članice NATO-a dok Rusija ratuje u Ukrajini.

Američki State Department navodi u priopćenju da je obavijestio američki Kongres o tome da planira prodati borbene zrakoplove i streljivo toj istočnoeuropskoj zemlji u vrijednosti 1,67 milijarda dolara. Nije naveo hoće li ta prodaja omogućiti slanje Ukrajini borbenih zrakoplova sovjetske proizvodnje kojima raspolaže Bugarska.

Kijev traži od zapadnih partnera Mig-ove 29 kojima njegovi piloti znaju upravljati i kojima raspolaže mali broj istočnoeuropskih zemalja.

23.13

BBC je provjerio tvrdnje Rusije o montiranim snimkama

Ukrajina je optužila Rusiju za namjerni masakr u Buči, dok Rusija tvrdi da se radi o "montiranoj provokaciji kijevskog režima". 

BBC je provjerio autentičnost snimki za koje Rusija tvrdi da su lažne i utvrdio da se doista radi o tijelima poginulih jer su ih snimili fotografi iz različitih kutova.

Također, tvrdnju Rusije da se tijela nisu ukočila nakon što su ležala četiri dana opovrgnuo je sudski patolog rekavši da nakon toliko vremena rigor mortis, pojava skupljanja i ukrućivanja mišića, obično splasne.

Rusi su rekli i da je Ukrajincima trebalo četiri dana da objave snimke preminulih, no AFP je pronašao slike mrtvih tijela još 1. travnja.

22.45

SAD će ovog tjedna objaviti nove sankcije Rusiji

Sjedinjene Države i njihovi saveznici će ovoga tjedna objaviti nove ekonomske sankcije Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu, priopćio je u ponedjeljak američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

SAD će u narednim danima također objaviti i svoje odluke o dodatnoj vojnoj pomoći Ukrajini, rekao je Sullivan novinarima u Bijeloj kući, kako prenosi Reuters.

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je poručio da SAD “mora nastaviti slati Ukrajini oružje koje im je potrebno za nastavak borbe”.

22.40

Poljski premijer Macronu: Nitko ne pregovara s Hitlerom. Što ste postigli, jeste li išta zaustavili?

Poljska je u ponedjeljak prozvala francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zbog pregovora s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom kojega je nazvala Hitlerom zbog ubojstava civila u Ukrajini, istaknuvši da se s takvima ne pregovara.

Ukrajina je u nedjelju optužila ruske snage za “masakr” u mjestu Buči kod Kijeva. Fotografije tijela razbacanih po ulicama grada izazvale su sablazan diljem svijeta, ali Rusija je te optužbe odbacila.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Komentari 261