To je to što me zanima!

Ispravna: Ribari našli jedrilicu koju je izgubio Josip Protega

Bivši šef Hrvatske poštanske banke Josip Protega (42), kojem se na Županijskom sudu u Zagrebu sudi zbog afere Bankomat, tijekom vikenda je ostao bez jedrilice
Vidi originalni članak

Da, 7,5-metarsku jedrilicu još u ponedjeljak su s jednog broda primijetili kako bez posade pluta u blizini otoka Jabuke. Brod je kapetan doteglio do obale, a jutros je s vlasnikom došao prijaviti događaj, potvrdili su nam u Lučkoj kapetaniji Šibenik.

Kako smo već izvijestili, bivši šef Hrvatske poštanske banke Josip Protega (42), kojem se na Županijskom sudu u Zagrebu sudi zbog afere Bankomat po optužnici da je zajedno s drugim šefovima oštetio banku za najmanje 255 milijuna kuna dajući povlaštenim klijentima rizične kredite za koje je znao da neće biti vraćeni, proteklog vikenda doživio je brodolom.

U petak popodne sam je na 7,5-metarskoj jedrilici marke Benetau 25 svog rođaka Marka Budiše isplovio iz marine Kremik pokraj Primoštena.

Budiša: Kakva je to uopće priča?

Nije podizao jedra, već je jedrilica plovila pogonjena motorom. Kako su nam ispričali gosti Kremika, na pučini mu se pokvario motor pa je zvao je u pomoć prijatelja, koji ga je otišao tražiti gliserom. Kad ga je našao, vezali su jedrilicu konopcem za gliser i krenuli je tegliti. Međutim, konop je pukao i izazvao novu nevolju - zapleo se oko elise glisera. Dok su Protega i prijatelj otpetljavali konop s elise, bura je već daleko odnijela jedrilicu. Valovi su bili tako veliki da više nisu mogli ići po jedrilicu. Puhala je snažna bura, tako da su svi mislili da je jedrilica već u Italiji.

- Što da vam kažem. Ribari su u ponedjeljak kod Jabuke našli brod i u njemu papire na moje ime. Obavijestili su me i ja sam otišao po njega. Preuzeo sam brod, koji je ispravan, u voznom stanju i neoštećen, i vezao ga u uvalu Stupica na otoku Žirju. Obavijestili smo i Lučku kapetaniju da sve bude po pravilima. I što sad? Bura je odvezala kaić, a ne tanker. Kakve to veze ima i kakva je to uopće novinska priča - ispričao nam je Marko Budiša, ne želeći komentirati nautičke vještine svog rođaka Protege.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • faker188 05.06.2014.

    Ma kome on prića bajke izgubio? Vjerojatno je jedrilica dobro osigurana pa se nadao novaca od osiguranja samo malo ćudno da ju prije toga nije potopio!!

  • 05.06.2014.

    Rockabilličar - jedriličar.

  • tinoparaman 05.06.2014.

    lik nezna ne triba ga sudit ma ko mu je da dozvolu za plovidbu i ima li je uopce srica sta nije bilo ljudi s njime svi bi se podavili ka macici,inace brod se ne napusta. Nikad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare