To je to što me zanima!

'Istanbulska konvencija potiče i produbljuje ideološke podjele'

Oni smatraju da su gorući problemi koje treba riješiti oni poput Agrokora, Uljanika, Petrokemije, INE, Đure Đakovića, nezaposlenosti, blokiranih građana, zbrinjavanja otpada
Vidi originalni članak

 Stranka Promijenimo Hrvatsku ocijenila je u četvrtak da je Istanbulska konvencija samo jedan u nizu dokumenata kojima se potiču i produbljuju ideološke podjele u hrvatskom društvu dok se krucijalni problemi gospodarstva i društva se ne rješavaju.

"Kao što znamo međunarodne konvencije, nažalost, ne rješavaju probleme, a takvih je mnogo. Kada bi Istanbulska konvencija riješila problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji mi bismo je prvi potpisali. Ako te zakone treba poboljšati onda se to mora učiniti odmah, ali je po našem mišljenju najveći problem u provedbi zakona. Dakle, niti konvencije niti zakoni nisu dovoljni da se zaštite žene i obitelji od nasilja. Problem je u političkim strukturama i pravosuđu koje ne sankcionira odlučno i brzo takva nasilja", navodi se u priopćenju stranke Promijenimo Hrvatsku.

Oni smatraju da su gorući problemi koje treba riješiti oni poput Agrokora, Uljanika, Petrokemije, INE, Đure Đakovića, nezaposlenosti, blokiranih građana, zbrinjavanja otpada, zaustavljanja iseljavanja i niza drugih.

Ističu kako se HDZ i SDP nisu mogli složiti oko modela hrvatske samostalnosti, a oko Istanbulske konvencije, koji je jedan u nizu dokumenata koji nam se nameću, imaju isti stav.

"Ako znamo da je njihova vladavina, bez obzira tko od njih vladao, dovela na rub egzistencije - a mnoge građane u dužničko ropstvo, ne možemo se oteti dojmu da i ova Konvencija nije još jedna karika prema potpunom slomu vlastitog suvereniteta i identiteta. Žalosno nam je gledati kako omalovažavaju vlastitu suverenost, tradiciju i kulturu u svim segmentima i ne vjerujemo kada čujemo neke kolege u Saboru da nam drugi moraju biti nadzor i sud, pa i u ovom pitanju zaštite žena i obitelji od nasilja", stoji u priopćenju.

U stranci Primijenimo Hrvatsku smatraju kako je u Istanbulskoj konvenciji "ipak prisutno u light verziji pitanje roda i spola" te da " pokušaj smirivanja članstva HDZ-a dodavanjem zakrpe na Istanbulsku konvenciju, koja nema nikakvu pravnu snagu, samo govori da je prije svega cilj pošto-poto ostati na vlasti, a ne brinuti o ženama i obiteljima, drugim ugroženim skupinama i razvoju gospodarstva".

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 23.03.2018.

    Ih kako ste pametni, boli glava.😡

  • biberrr 22.03.2018.

    Imamo nesrazmjerno mali udio homoseksualaca i tranvestita u odnosu na moderan i napredan zapad. Mnogi se još kriju po ormarima. Usvajanjem rodne ideologije već će se deca u najmlađoj dobi odgajati da sami mogu izabrati kojeg roda žele biti i koje spolne orjentacije. U Kanadi u službenim dokumentima više ne postoji konzervativno otac i majka,već roditelj1 i roditelj 2,u Britaniji je najlakše promijeniti rod,samo odeš i daš izjavu da si suprotnog roda,ne trebaju više ni operacije,ni kljukanje hormonima.

  • Priska Bresci 22.03.2018.

    Kad bi se ovaj samo malo mnogo prisijetiti šta su svi radili prije plenkovica on nebi sve to nabrajao covijek koji je godinu i pol premijer on nemoze promijeniti HR i on je najmanje kriv svi vi starosjedioci u sabor mogli ste barem nešto započeti i to niste ,a sto se tiče konvencije nije ju on pisao ili se pojedinci boje sto je vijerovatno a pojedini ju uopste nisu razumijeli . Samo uvijek kritike svaki vuče na svoju stranu borba za fotelje a kad se želi uvesti red u bilo koju sustav postane kaos pa zar se ne stidite .najlijepsa je bila ona u slobodi govora pa taki tak samo mlatite praznu slamu i nikako naprijed reda vam treba i sabor vam je ionako 90 post uvije prazan i vi govorite u ime naroda ima da dođe covijeku slabo

Komentiraj...
Vidi sve komentare