To je to što me zanima!

Istospolni par tuži Ministarstvo jer im ne daju da udome djecu

Par iz Zagreba odlučio se na udomljavanje djece i prošli su sva testiranja, ali su dobili rješenje da se molba odbija jer su dva muškarca u životnom partnerstvu. Sada su tužili Ministarstvo za demografiju
Vidi originalni članak

Istospolni par iz Zagreba tužio je Upravnom sudu Ministarstvo za demografiju zbog diskriminacije i šutnje administracije jer im je odbijeno pravo na udomljavanje djeteta, piše Večernji list. 

Kako se navodi, u tridesetim su godinama, visoko obrazovani i s dobrim primanjima, ali kako nisu mogli imati zajedničku djecu, dva su se muškarca odlučila na udomljavanje koje su ocijenili najboljom opcijom. Htjeli su udomiti dvoje ili troje djece i prošli su sva testiranja te nitko nije problematizirao njihov status životnih partnera ili seksualnu orijentaciju. No u studenome su dobili rješenje centra za socijalnu skrb da se molba odbija jer su dva muškarca u životnom partnerstvu. Na to su se žalili Ministarstvu, ali kako odgovora nije pokrenuli su tužbu. njihova odvjetnica Sanja Bezbradica ispričala je za Večernji da isključivi i jedini fokus svakog postupka udomiteljstva treba biti interes i dobrobit korisnika udomiteljstva, dakle u ovom slučaju djeteta, a da to ne može biti spolna orijentacija udomitelja.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • pacifista 04.07.2018.

    vrlo simptomatično kod ovakvih usvajanja je što uglavnom usvajaju djecu svog spola.

  • Vlado Laginja 04.07.2018.

    " TUŽIL " bi ja nje po kratkom postupku...!!!!!

  • jo2hn8ny 04.07.2018.

    Kada naprave svojeg potomka, neka ga onda i odgajaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare