To je to što me zanima!

Istraga protiv Todorića zbog zajmova Nexusa Agrokoru

Osim Ivice Todorića, istragom su obuhvaćeni i njegov sin Ivan Todorić te predsjednik uprave Nexusa Marko Lesić i član uprave Krešimir Ružđak, piše "Jutarnji list" u izdanju od četvrtka
Vidi originalni članak

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je 18. prosinca novu istragu protiv većinskog vlasnika Agrokora Ivice Todorića, a odnosi se na zajmove koje je tijekom prošle godine investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru i koje tužiteljstvo smatra nezakonitima.

Osim Ivice Todorića, istragom su obuhvaćeni i njegov sin Ivan Todorić te predsjednik uprave Nexusa Marko Lesić i član uprave Krešimir Ružđak, piše "Jutarnji list" u izdanju od četvrtka.

Prema optužbi, Ivicu i Ivana Todorića tereti se da su potaknuli suosumnjičene šefove Nexusa da suprotno odgovarajućim zakonskim odredbama, bez znanja ulagatelja i protivno odluci Povjereničkog odbora daju ukupno 117,5 milijuna kuna zajma Agrokoru, iako su ta sredstava bila strogo namijenjena za ulaganje u tvrtku Zagreb-Montaža.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • petar10_1 28.12.2017.

    Vjerovnici prehrambeno-prerađivačkih kompanija do sada su bili taoci interesa dijela dobavljača Konzuma, a svi zajedno tek lak plijen vlasnika obveznica i odabranih banaka čije interese zastupa, uz izvanrednu upravu, i armija pravnih i financijskih savjetnika. U takvom srazu dobavljači, kupljeni za avansna plaćanja dijela starog duga, od samog početka nisu imali nikakve šanse.Izvanredna uprava pod dirigentskom palicom godpodje Dalic od pocetka je imala za cilj da Knightead C.M. izvuce ogromnu materijalnu korist a posljedice toga ce nazalost biti vidljive u narednim mjesecima....

  • ivan48hr 28.12.2017.

    Pgledajte ovu facu ovog izdajnika koji se skriva po tuđim državam ,dođi kretenu pa dokaži da si pošteno radio ,ali za sebe.

  • petar10_1 28.12.2017.

    Bacate maglu neupucenom gradjanstvu takvim tekstovima dok je Knighthead uz blagoslov gospodje Dalic izvukao milijune iz agrokora i hr.

Komentiraj...
Vidi sve komentare