To je to što me zanima!

'Istražite nerad zimske službe, vozači su prepušteni sami sebi'

Prijevoznici nedopustivim ocjenjuju da danas, uz modele vremenske prognoze, dobiju odgovor kako je, primjerice, na području Varaždinske županije ponestalo soli ili da služba nije pripremljena
Vidi originalni članak

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražila je u utorak da se istraži odgovornost za nerad hrvatske zimske službe, zbog koje teretna vozila stoje prisilno zaustavljena već četiri dana, dok su vozači izloženi najgorim uvjetima i hladnoćama, te prepušteni sami sebi.

Sramotno je, kažu prijevoznici u priopćenju, da zbog vremenskih uvjeta dolazi do kolapsa sustava i u prohodnom dijelu zemlje, kao primjerice na potezu Zagreb - Goričan, jer dok susjedna Slovenija može osigurati nesmetan protok prometa sve do graničnih prijelaza na hrvatskoj strani vozila se zaustavljaju i stoje danima.

Nedopustivim ocjenjuju da u današnje vrijeme, uz dostupne modele vremenske prognoze, dobiju odgovor kako je, primjerice, na području Varaždinske županije ponestalo soli ili da služba nije pripremljena. 

"Nitko ne razmišlja o tome da za takvo vozilo tvrtka više neće moći osigurati ni plaću niti davanja koja država traži i uzima, a istovremeno ta država ne pruža uvjete za normalan i nesmetan rad", ističe se u priopćenju.

Ogorčeni "neradom, nepripremljenošću i neadekvatnim postupanjem" zimske službe u Hrvatskoj, traže odgovornost svih uključenih u njezin rad i koordinaciju.

Udruga će održati zajednički sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta u petak, 2. ožujka, a traži da se tom sastanku odazovu "adekvatni ljudi koji znaju svoj posao i ovlašteni su donositi odluke".

Idi na 24sata

Komentari 144

  • leo@ 28.02.2018.

    Najbolje mi je kad kažu;Snijeg je iznenadio zimsku službu.....OMG kao da je pao u 7 ili 8 mjesecu pa ih je iznenadio....baš čudno,iznenađeni smo jer je pao u 2 mjesecu...

  • MrkiMaki 27.02.2018.

    Nemojte voziti ni kad očistu,pa nek sami kruh peku i wc papir proizvodu,brzo bi se police ispraznile. Nek vidu da bez mučenika koji rade taj posa vozača nebi mogli funkcionirati nitko

  • 357 27.02.2018.

    Dok je Webasto u kamionu toplo je

Komentiraj...
Vidi sve komentare