To je to što me zanima!

Istražuju dvojicu zbog prijetnji premijeru na društvenoj mreži?

Nakon napada na Markovu trgu, premijer Andrej Plenković javno je osudio govor mržnje i najavio obračun s radikalizacijom u društvu. I danas je istaknuo da je on bio meta napada. Ali i da su se zaredale prijetnje.
Vidi originalni članak

Nakon napada u ponedjeljak uslijedio je niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne. Nije me strah, naprotiv. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef, otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije trebao biti bilo tko. Nego je bilo baš s namjerom, izjavio je danas u Bruxellesu premijer Andrej Plenković.

Kako večeras neslužbeno doznajemo, policija provodi kriminalističko istraživanje koje ima veze s prijetnjama premijeru. Istragom je, doznajemo, obuhvaćeno dvoje ljudi, a riječ je o prijetnjama na društvenim mrežama. Više o svemu trebalo bi se znati sutra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, nakon napada kalašnjikovim Danijela Bezuka na Markovu trgu, u kojem je teško ranjen policajac, premijeru Plenkoviću pojačano je osiguranje. Od danas se, nakon što se vratio iz Bruxellesa, vozi u blindiranom automobilu koji je otporan na metke i eksploziju. Istu zaštitu dobio je i predsjednik Zoran Milanović. Plenković je posljednjih dana javno osudio govor mržnje i najavio obračun s radikalizacijom u društvu.

Napadač prespavao u hostelu, proučavao kretanje predsjednika i premijera?

Kako piše Jutarnji list, policija je na računalu napadača Danijela Bezuka pronašla tekstove, ali i fotografije s uredima Vlade i predsjednika, lokacijama tih objekata, rutama kojima se do njih dolazi te redovnim aktivnostima predsjednika i premijera. Napadačev cilj, po svemu sudeći, bio je probiti se u zgradu Vlade s oružjem.

NA GROBLJU U KLETIŠTU Pokopali napadača s Markova trga, policajca će opet operirati

Bezuk je, javlja RTL, u Zagreb došao u nedjelju. Prespavao je u hostelu u centru Zagreba, a potom se taksijem dovezao do Markova trga i iz automatske puške zapucao prema policajcima koji su čuvali Vladu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 185

  • sitnozubi 19.10.2020.

    kaj mu je rekal Slučajni Zoka ak se nemre nosit sa pritiskom i odgovornošču nek si hodi doma k mami lekarki ,ona če več znat napisat ispriku, ima iskustva o p p

  • luddoboli 17.10.2020.

    Samo se pitam kako misli nakon ovakvih gluposti i kukavičluka na dan sjećanja posjetiti Vukovar ? Poslat svog izaslanika ?

  • unrec 17.10.2020.

    Sutnja je zlato

Komentiraj...
Vidi sve komentare