To je to što me zanima!

Istražuju liječnicu koja je curu strpala na psihijatriju

Mlada Riječanka Ana Dragičević (21), koja je pet godina protiv svoje volje provela u Psihijatrijskoj bolnici Lopača kraj Rijeke, još nije tužila bolnicu
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je u utorak istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci prijedlog za istragu protiv hrvatske državljanke (60) zbog osnovane sumnje da je od travnja 2004. do početka srpnja 2007. godine u bolničkoj ustanovi počinila teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi i kazneno djelo protiv službene dužnosti nesavjesnim radom. Neslužbeno doznajemo da je riječ o doktorici Mirjani Vulin, bivšoj ravnateljici Psihijatrijske bolnice Lopača. Naime, mlada Riječanka Ana Dragičević (21), koja je pet godina protiv svoje volje provela u Psihijatrijskoj bolnici Lopača kraj Rijeke, još nije tužila bolnicu i one koje smatra odgovornima za svoje zatočeništvo i torturu koju je proživljavala u bolnici. Općinsko državno odvjetništvo je zbog njezina slučaja zatražilo poduzimanje istrage. Vulin je prošle godine podnijela ostavku na mjesto ravnateljice. Ana je nakon izlaska iz Lopače iznijela svoju priču u javnosti. Rekla je kako su je roditelji prije pet godina 'strpali' u Psihijatrijsku bolnicu jer je 'voljela cure'. Prozvali su je narkomankom i pod tom je izlikom držali u bolnici. Ana je rekla da se ravnateljici Vulin nije smjela protiviti jer bi uvijek za to bila kažnjena, smještena u izolaciju ili vezana. Morala je lagati kako je homoseksualnost za nju bilo samo eksperimentiranje ne bi li je pustili na slobodu.
Nakon što se u medijima proširila vijest da se nad bolesnicima u Lopači vrši tortura, inspekcija je stigla u bolnicu, a Ana je izašla.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Zg0611 05.10.2012.

    Tanka je granica imeđu noralnog i nenormalnog, barem ona koju je ozakonio čovjek. Međutim jedan jedini pravedni zakon po kojemu je nastalo sve što zovemo "svijetom", to je zakon svemira po kojemu smo i mi nastali, kaže da su sva naša životna iskustva bezuvjetna, i ništa nam ne dolazi s etiketom "ovo je loše" ili "ovo je dobro". Granice dobrog i lošeg, zdravog i bolesnog postavio je čovjek, i on je odgovoran za sva ispaštanja nedužnih koji su koji su strpani u ovaj ili onaj kontekst. Nitko nema pravo igrati se Boga samo zato što slovi kao nekakav autoritet, pa je sve što čini samo po sebi istina i ispravno.

  • miroljubiv 23.04.2009.

    Stvoreni smo i rođeni kao slobodna bića od Slobodne Ljubavi.Tko si daje za pravo samovoljno uskraćivati ono što je Bog udahnuo svakom biću i životinji? Ne očekujem nikakve pravedne presude za ovu psihijatricu.Ja bi joj oduzeo titulu na desetak godina i kao olakotnu okolnost nek volontira u gay udrugama na telefonu godinama.Hoće li netko napokon,kad Milinović neće,napraviti kompletnu reviziju koliko prisilno zatvorenih ima još u psihijat.klinikama u HR?

  • poppy 23.04.2009.

    The Fata-pitala bih te ja bi li ti bila normalana nakon što su te zdravu 5 godina držali u ludnici i kljukali raznim lijekovima???? Gledala sam na tv emisiju o ovoj djevojci prije 10-tak dana i sve što mogu reći je da su od zdrave cure napravili biće ovisno o apaurinima i prepuno strahova, nesigurnu u sebe i sve oko sebe zbog nedostatka roditeljske ljubavi i pažnje. Njen duh je slomljen -IMA LI ŠTA GORE OD TOGA??? To što je lezba njena je stvar i ne tiče se nikoga od nas! Za ovo trebaju odgovarati roditelji i liječnica!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare