To je to što me zanima!

Istražuju SMS i Podravku, milijune oprali menadžeri?

Tvrtka SMS je navodno novac 'oprala' po nalogu menadžera Podravke koji nisu htjeli da se zna da kupuju kontrolni paket (25%) dionica Podravke
Vidi originalni članak

Ne možemo u detalje, ali policija istražuje slučaj, potvrdio je Krunoslav Borovec iz MUP-a. Istražitelji bi trebali doznati na što je potrošeno 65 mil. kn zajma koji je Podravka lani dala tvrtki SMS. Prema novim informacijama, vlasnik SMS-a Srđan Mladinić nije novac potrošio na posao, nego ga je s računa SMS-a prebacio na račun varaždinske financijske tvrtke Fima, piše Večernji list. Tvrde da je Mladinić novac “oprao” po nalogu grupe menadžera iz Podravke, koji nisu htjeli da se sazna kako pokušavaju kupiti kontrolni paket dionica Podravke od 25 posto. Navodno su 10 posto trebali otkupiti od Fime, a potom je ta tvrtka trebala za njih kupiti još 15 posto. Ta bi tvrtka, piše Večernji, zaradila dobru proviziju, grupa iz Podravke bi dobila dionice, a SMS je možda trebao dobiti ekskluzivni ugovor o distribuciji proizvoda.
Dogovor je otkazan jer je priča izašla u javnost. U Podravci komentar nismo dobili jer je glasnogovornica na putu. U Fimi su rekli da su dionice kupili bankarskim kreditima. Za Jutarnji je Mladinić rekao da je Podravkin kredit u dva dijela iskoristio za razvoj, nabavu sirovina i marketing.
Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić kaže da je u tom gradu javna tajna da je Fima htjela kupiti još 15 posto dionica, ali je odustala. Srđan Mladinić je za Jutarnji rekao da kampanja traje već 10 dana, a uvjeren je da ništa protuzakonito nisu napravili. Vjeruje u povoljno rješenje i nastavak rada na razvoju. Pogon u Trilju će ostati zatvoren dok ne nađu izlaz iz najteže krize u povijesti tvrtke.

'NE VJERUJEM U UROTE, ALI OVO JE OBRAČUN SA MNOM'
Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je za Jutarnji list kako ne vjeruje u urote, no misli da se aferama oko Podravke netko s njim razračunava. Kazao je i kako ima 3750 dionica Podravke, za koju je dodao da upravo preuzima sve brandove SMS-a. Vjeruje Mladiniću koji kaže da je SMS novac trošio na razvoj. O pričama da odlazi iz Vlade je rekao da odlazi svaki dan i vraća se ujutro.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • edinjo 18.09.2009.

    a zato su SMS srdele nako skupe

  • bez_komentara 18.09.2009.

    Koji ste vi moroni,ja vam lijepo kažem,a vi baš MORONI

  • bez_komentara 18.09.2009.

    Sa Hitlerom nisam prekršio pravavila komentiranja,a sa plinskom komorom jesam.Sad mi nije jasno kad je to dvoje skoro jedan pa isti pojam,spomeni jedno i odmah češ povezati s drugim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare