To je to što me zanima!

'Istrgnuo mi je mobitel, a drugi nasilnik mi je prignječio ruku'

Ne cijeni se novinarski posao, a da nema informacija koje donosimo, vjerujte, u ovom slučaju bi broj oboljelih i mrtvih bio puno veći, kaže novinarka Živana Šušak Živković
Vidi originalni članak

Nakon današnjeg incidenta u Splitu, kada je fizički napadnuta novinarka u župnoj crkvi Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, reagirao je ministar Davor Božinović na konferenciji za medije, a HND traži od državnog vrha da reagira na posljednja događanja u kojima se napadaju novinari koji rade svoj posao. Napadnuta novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković prvo je zatražila liječničku pomoć te potom dala izjavu u policiji, sve je ispričala za Dalmatinski portal. Njezinu ispovijest prenosimo u cijelosti:

OGLASIO SE HND: 'Ovo je linč, državni vrh mora osuditi napad na novinarke!'

- U sklopu novinarskog posla izvještavamo o svim događajima vezanim za koronavirus, tako smo htjeli provjeriti hoće li zaista don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, održati misu na Uskrs, kao što je najavio, iako je Splitsko-makarska nadbiskupija naložila drugačije. Kada sam ušla u crkvu da bih snimila koliko je ljudi, jedan čovjek me grubo gurnuo, ispao je mobitel. Kako sam bila na samom ulazu, te sam pokušala doći do istrgnutog mobitela, drugi nasilnik mi je teškim crkvenim vratima prignječio ruku - ispričala je Živana Šušak Živković.   

Nije ništa slomljeno, a razbijen mobitel joj je bačen. 

Policija je došla naknadno, a osjećaj nelagode još je pojačan komentarima ljudi, koji su toliko degutantni da nisu za objavu. Osim toga, jedan je momak projurio s automobilom i snimateljicu s televizije N1 udario po ruci ili kameri.

NAKON NAPADA NA NOVINARKE Don Jozu podržala maskirana grupa ljudi, vrijeđali novinare...

Prije par dana novinarka je doživjela incident i ispred Doma za starije u Vukovarskoj.

- Nije uopće za poželjeti čekati kasno navečer izjavu ravnatelja Ivana Škaričića umjesto recimo gledati neku seriju iz fotelje, kao što bih jutros radije provela Uskrs sa svojom obitelji nego pred crkvom svećenika koji riskira da se na Sirobuji dogodi isto što i u Solinu, ali to je moj posao. Ne cijeni se novinarski posao, a da nema informacija koje donosimo, vjerujte, u ovom slučaju bi broj oboljelih i mrtvih bio puno veći, prenosi Dalmatinski portal. 

Idi na 24sata

Komentari 383

  • 15.04.2020.

    koje okupljanje sve skupa 10 ljudi na 400 kvadrata...

  • 15.04.2020.

    šta ćeš snimati na nadolazeći uskrs

  • Raul Giljanovic 14.04.2020.

    Da smo prava i pravna država ta ekipa koja "ljubi bližnjeg svoga" bi već gulila robiju. Ma daj više.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare