To je to što me zanima!

Ivan Penava: Prikrivanje i zapostavljanje blajburških žrtava ponovni je pucanj u njih

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u nedjelju je u Vukovaru sa stranačkim izaslanstvom položio vijenac i zapalio svijeće u spomen blajburškim žrtvama
Vidi originalni članak

Sasvim je jasno, rekao je Penava, da je prikrivanje i zapostavljanje žrtava koje je komunistički totalitarni režim vršio nad Hrvatima i prije '45., poglavito nakon '45., ponovni pucanj u žrtve, a to je nešto što si Domovinski pokret i Hrvatska ne smiju dozvoliti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mislim da te žrtve, nažalost, nisu našle svoj mir, da se mi kao moderna hrvatska država nismo na pravilan i adekvatan način ponijeli prema tim žrtvama, budući da se hrvatska država čak i odrekla prava da sahrani ostatke žrtava iz Hude Jame na svom teritoriju - naglasio je Penava.

Dodao je i da ti zločini nisu istraženi, a žrtvama nije osiguran dostojanstven ukop "nego i dalje leže u nekakvim plastičnim gajbama" gdje su uopće počela istraživanja, no vrlo često u još uvijek neistraženim grobištima.

- I to je odnos koji sebi moderna i slobodna hrvatska država ne može dozvoliti - naglasio je.

NIŠTA OD VELIKOG SKUPA Na Udbini održana misa za žrtve Bleiburga, došao i Jandroković

Nakon što je izaslanstvo DP-a položilo vijenac kod Središnjeg križa na ušću Vuke u Dunav, Penava je rekao da su ovdje bili i prije nekoliko tjedana kad su odali počast žrtvama fašističkog terora te u ime Domovinskog pokreta ponovio kako prvo slovo abecede za sve u Hrvatskoj mora biti misao da "naša sloboda i demokracija počinju s 90-im godinama, Domovinskim ratom, Franjom Tuđmanom i hrvatskim braniteljima".

'ŽRTVE SU VRIJEDNE SPOMENA' Pupovac o blajburškoj tragediji: Zločinačke ideologije i počinioci vrijedni su osude i prijezira

- Sve druge totalitarne režime moramo osuditi, a prema žrtvama tih režima, i zbog žrtava tih režima, napraviti znanstveni pristup, istražiti što se dogodilo, i svim nevinim žrtvama odati pijetet - zaključio je Penava u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Mladen Jukica 15.05.2022.

    Koja si ti štetoćina ka i oni slićni tebi.

  • Luj16 15.05.2022.

    daj balavac slinavi...dobro da ne izvlačite žrtve turskog osvajanja..boli nas ona stvar za prije 80 godina....ionako su sami krivi bili...došlo 4 godine plesa sa nacistima na naplatu...a ti Slinava rađe se brini za sada za grad...

  • 15.05.2022.

    tko su blajburške žrtve imenom i prezimenom.. da i to riješimo ima ih ko i lažnih branitelja

Komentiraj...
Vidi sve komentare