To je to što me zanima!

Ivan Pernar nema podršku za izmjene Obiteljskog zakona

Državna tajnica u Ministarstvu za demografiju,obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa kazala je da Vlada ne prihvaća predložene izmjene navodeći odredbe važećeg zakona
Vidi originalni članak

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar nije u srijedu uspio uvjeriti vladajuće da prihvate njegov prijedlog izmjena Obiteljskog zakona kojima predlaže mogućnost propitivanja očinstva od strane osobe koja propituje ili isključuje očinstvo do navršene 25. godine djetetova života.

- Problem je što 2.000 očeva godišnje u Hrvatskoj ne zna da nisu očevi djece koja se vode kao njihova - rekao je Pernar istaknuvši kako u slučaju raspada braka tim očevima će sud dosuditi plaćanje alimentacije.

PRIJE TOGA GLASOVANJE Sabor radi do 1. ožujka, a onda opet idu na odmor dva tjedna...

- Je li korektno da alimentaciju plaća osoba koja to nije, je li to ispravno, moralno i pošteno? - upitao je Pernar predstavljajući svoj zakonski prijedlog.

INCIDENT U SABORU Škola: Djeca su razočarana; Sabor: Svi su ušli na galeriju

Državna tajnica u Ministarstvu za demografiju,obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa kazala je da Vlada ne prihvaća predložene izmjene navodeći odredbe važećeg zakona, a Ante Babić (HDZ) poručio da nakon 7. godine života djeteta otac uvijek može osporavati očinstvo u građanskoj parnici privatnom tužbom.

Sabor sjednicu nastavlja u četvrtak.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • VOLBEAT 27.02.2019.

    Ovdje Pernar sliči na Obi Wan Kenobi-a...

  • nijetebriga 27.02.2019.

    Propitivati.. sta imas propitivat, napravis test ako si siguran da nije tvoje.. Ah, da ti si donor..☺ to da si donor mozes pricat onom tko ne zna kako donatorstvo funkcionira... Naime, anonymno.. nit ti znas da li je koja tvoju sp. dobila nit ona zna tko je donor..

  • VOLBEAT 27.02.2019.

    Pernar da kaže "nebo je plavo", skočilo bi pola lijepe naše na kopita...

Komentiraj...
Vidi sve komentare