To je to što me zanima!

Ivan Radić izabran za novog predsjednika osječkog HDZ-a

Unutarstranački izbori u osječkom HDZ-u održani su nakon što je osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a u siječnju raspustio osječku gradsku organizaciju
Vidi originalni članak

Iako je gradsko izborno povjerenstvo osječkog (GIP) HDZ-a prvobitno zaključilo da se, zbog utvrđenih nepravilnosti, trebaju ponoviti nedjeljni izbori za novog predsjednika osječke gradske stranačke organizacije, zaprimljeni prigovori na tijek izbora i glasovanje su odbačeni te je u ponedjeljak navečer to povjerenstvo proglasilo Ivana Radića novim predsjednikom osječkog HDZ-a.

Nakon izbora koji su u nedjelju održani po načelu 'jedan čovjek - jedan glas', a na kojima je, prema tada neslužbenim informacijama pobijedio Ivan Radić, gradsko stranačko izborno povjerenstvo zaključilo je da će se zbog utvrđenih nepravilnosti ponoviti izbori za predsjednika osječke gradske organizacije i temeljnog stranačkog ogranka Novi grad, a prema odredbama Propisnika o provođenju unutarstranačkih izbora te izboru tijela i dužnosnika HDZ-a.

Sukladno zaključku i obveznom naputku HDZ-ova županijskog izbornog povjerenstva, odbačeni su zaprimljeni prigovori na pripremu, provedbu, tijek i rezultat glasovanja jer u bitnome ne utječu na ishod i rezultat izbora za predsjednika osječke Gradske organizacije HDZ-a, navodi se u odluci o proglašenju službenih rezultata HDZ-ova GIP-a, prema kojima je Radić dobio 708, a njegov protukandidat Domagoj Mikulić 587 glasova.

Tijekom kampanje za novog predsjednika osječkog HDZ-a 29-godišnjeg saborskog zastupnika Domagoja Mikulića podupirao je predsjednik županijskog HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, dok su bivšeg saborskog zastupnika 30-godišnjeg Ivana Radića u kampanji, uz ostale, podupirali bivši predsjednik osječkog HDZ-a i saborski zastupnik Vlatko Kopić te predsjednik Uprave "Hrvatskih cesta" Josip Škorić.

Anušić je večeras na svojoj Facebook stranici čestitao Radiću kao "novom predsjedniku gradske organizacije HDZ-a u Osijeku".

"Povjerenje članstva nas obvezuje da gradimo pozitivnu i perspektivnu stranku koja će na idućim lokalnim izborima spremno preuzeti odgovornost za grad Osijek. Sinergija svih razina i zajedništvo koje je temelj HDZ-a bit će nam nit vodilja u budućem zajedničkom radu na dobrobit građana Osijeka i Osječko-baranjske županije", poručio je Anušić.

Unutarstranački izbori u osječkom HDZ-u održani su nakon što je osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a u siječnju raspustio osječku gradsku organizaciju stranke budući da je dotadašnji predsjednik osječkog HDZ-a Vlatko Kopić podnio ostavku, obrazloživši to brojnim obvezama koje ima kao saborski zastupnik i liječnik u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC).

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 4

  • no_country_for_old_men 05.12.2017.

    huuuuu huuuuu huuuuu

  • svanuće 05.12.2017.

    Imenovan od sove ,nema sreće ,nema promjene ,novi vođa ,stara praksa optužene stranke ,neka nas razuvjere novi ljudi ,ako su u stanju.

  • Don Kihot 05.12.2017.

    Na čelu stola kao i uvijek , zna se , Sova..

Komentiraj...
Vidi sve komentare