Obavijesti

News

Komentari 4

Ivan Radić izabran za novog predsjednika osječkog HDZ-a

Ivan Radić izabran za novog predsjednika osječkog HDZ-a
1

Unutarstranački izbori u osječkom HDZ-u održani su nakon što je osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a u siječnju raspustio osječku gradsku organizaciju

VIDEO

Iako je gradsko izborno povjerenstvo osječkog (GIP) HDZ-a prvobitno zaključilo da se, zbog utvrđenih nepravilnosti, trebaju ponoviti nedjeljni izbori za novog predsjednika osječke gradske stranačke organizacije, zaprimljeni prigovori na tijek izbora i glasovanje su odbačeni te je u ponedjeljak navečer to povjerenstvo proglasilo Ivana Radića novim predsjednikom osječkog HDZ-a.

Nakon izbora koji su u nedjelju održani po načelu 'jedan čovjek - jedan glas', a na kojima je, prema tada neslužbenim informacijama pobijedio Ivan Radić, gradsko stranačko izborno povjerenstvo zaključilo je da će se zbog utvrđenih nepravilnosti ponoviti izbori za predsjednika osječke gradske organizacije i temeljnog stranačkog ogranka Novi grad, a prema odredbama Propisnika o provođenju unutarstranačkih izbora te izboru tijela i dužnosnika HDZ-a.

Sukladno zaključku i obveznom naputku HDZ-ova županijskog izbornog povjerenstva, odbačeni su zaprimljeni prigovori na pripremu, provedbu, tijek i rezultat glasovanja jer u bitnome ne utječu na ishod i rezultat izbora za predsjednika osječke Gradske organizacije HDZ-a, navodi se u odluci o proglašenju službenih rezultata HDZ-ova GIP-a, prema kojima je Radić dobio 708, a njegov protukandidat Domagoj Mikulić 587 glasova.

Tijekom kampanje za novog predsjednika osječkog HDZ-a 29-godišnjeg saborskog zastupnika Domagoja Mikulića podupirao je predsjednik županijskog HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, dok su bivšeg saborskog zastupnika 30-godišnjeg Ivana Radića u kampanji, uz ostale, podupirali bivši predsjednik osječkog HDZ-a i saborski zastupnik Vlatko Kopić te predsjednik Uprave "Hrvatskih cesta" Josip Škorić.

Anušić je večeras na svojoj Facebook stranici čestitao Radiću kao "novom predsjedniku gradske organizacije HDZ-a u Osijeku".

"Povjerenje članstva nas obvezuje da gradimo pozitivnu i perspektivnu stranku koja će na idućim lokalnim izborima spremno preuzeti odgovornost za grad Osijek. Sinergija svih razina i zajedništvo koje je temelj HDZ-a bit će nam nit vodilja u budućem zajedničkom radu na dobrobit građana Osijeka i Osječko-baranjske županije", poručio je Anušić.

Unutarstranački izbori u osječkom HDZ-u održani su nakon što je osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a u siječnju raspustio osječku gradsku organizaciju stranke budući da je dotadašnji predsjednik osječkog HDZ-a Vlatko Kopić podnio ostavku, obrazloživši to brojnim obvezama koje ima kao saborski zastupnik i liječnik u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC).

Foto: Ilustracija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...