To je to što me zanima!

Ivan Vrdoljak: Odustajanje od Južnog toka ne utječe na nas

Ako Europa ne želi nastaviti (s Južnim tokom), onda neće biti realiziran, kazao je Putin. Vrdoljak tvrdi da se to neće odraziti na našu energetsku strategiju
Vidi originalni članak

Odustajanje Rusije od Južnog toga ne utječe na našu energetsku strategiju, rekao je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Osijeku gdje je sudjelovao na proslavi Dana grada.

- To se niti najmanje neće odraziti na nas - dodao je on. U nastavku je objasnio kako smo "otvorili opciju izgradnje odvojka za južni tok jer Hrvatska nije imala priliku biti na glavnoj trasi". Rekao je, također, kako se nakon toga krenulo u projekt istraživanja i eksploatacije nafte i plina te izgradnju LNG-a kao pravca koji će biti jedina opcija dobave plina ovom dijelu Europe.

Osječanima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, pak, ništa nije htio obećavati jer "ne želi funkcionirati tako da obećava milijune".

- Mislim da je to deplasirano. Mi iz politike trebamo obećati da ćemo u što većem zajedništvu raditi za grad - napomenuo je Vrdoljak ističući kako Osijeku treba vratiti optimizam i vjerovanje da se ovdje može bolje živjeti. - Nabrajajući projekte ne može se dokazati da je učinjeno nešto dobro. 

- Na primjer, ja mislim da je za izgradnju sjevernog traka Južne osječke obilaznice najzaslužniji bivši direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić iz HDZ-a, koji je najviše učinio da se ta investicija realizira - objasnio je novinarima Vrdoljak napominjući kako je bitno da se nešto dogodi.

- Upravo je to projekt koji je pokazao da se zajedničkim radom političara može puno napraviti. Pred nama su velike ambicije za Osijek, ali ih ne treba naglašavati jer će se one dogoditi - zaključio je ministar gospodarstva.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • mily 06.12.2014.

    ,,to se neće odraziti na nas,, aaaa ne, neće se to odraziti, odrazilo bi se kad tebe više ne bi plaćali za to za što te plaćamo. Postoji li još uvijek tvoja stranka?

  • novo proljece 05.12.2014.

    ..naravno da nece, mi smo imuni na sve ...usaltali smo rikverc i nema brige:)))

  • colonelo 02.12.2014.

    ... rus putin gubi ovaj rat ... moš' sada mlatiti tremo nuklearnim oružjem koliko hoćeš ... kome će ruja prodavati plin ? ... kinezima ? ... a kome će kinezi prodavati svoju bofl robu ako zapad to ne bude htio kupovati više ? ... rusima za plin ... eto trgovine koliko hoćeš ... strava ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare