To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Na referendumu o braku ću glasovati 'protiv'

Riječ je o osjetljivu pitanju i svi se moramo pridržavati Ustava pa tako i rezultata referenduma. No pitanje je je li nam ovakav referendum potreban, kaže predsjednik
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je u razgovoru za emisiju 'S predsjednikom uz kavu' Hrvatskog radija rekao kako misli da odredba o definiranju braka kao zajednice žene i muškarca ne pripada u Ustav te najavio kako će izaći na referendum. 

- Izići ću na referendum i glasovati protiv - naglasio je predsjednik. 

Dodao je kako se na tom primjeru 'bruse' demokratska načela. 

- Riječ je o osjetljivu pitanju i svi se moramo pridržavati Ustava pa tako i rezultata referenduma. No pitanje je je li nam ovakav referendum potreban. Odnos prema manjinama svih vrsta vrsta je demokratske legitimacije društva - rekao je Josipović.

Komentirao je i prijedlog novog popisa stanovništva u Vukovaru te kazao da nema potrebe raditi novi popis ako se ne dokažu zloupotrebe. Dodao je kako nema mjesta politici na Dan sjećanja na žrtve Vukovara. 

>>> Istraživanje: Na referendum o braku bi izašlo 54 posto birača

Idi na 24sata

Komentari 1193

  • bkladarb 28.11.2013.

    Gospodine Predsjedniče,znamo da ste tolerantna osoba abogme nekada znate pretjerati da vas bog sačuva,a mene i briga za što ćete vi glasovati..vjerovatno sa svojim izjašnjavanjem pokušavate od one takozvane manjine stvorite većinu..E PA NEĆETE(da se kladimo)

  • bkladarb 28.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bkladarb 28.11.2013.

    Da je Josipović vjernik-katolik kladim se da bi glasovao ZA..samo se pitam da li on razumije o čemu se radi na ovom referendumu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare